Existing Member?

Change of Perspective A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving. (Lao Tzu)

Bailar in de regenton

PERU | Saturday, 8 December 2007 | Views [961]

Omdat Tom vannacht om 12 uur jarig zou zijn, stortten wij ons in het uitgaansleven van Cuzco. Het werd een nacht van kijken, drinken en dansen. Met toeristen, maar ook met Peruanen zelf. Tom en Sjoerd moeten het nu bekopen met een fikse kater.

Steenoven

Omdat we met een gevulde maag op pad wilden, aten we een heerlijke pizza in een restaurantje vol lokale mensen. De steenoven stond middenin de zaak. Lekker warm, maar ook een doordingende kampvuurgeur. Tom en ik deelden een pizza familiar, maar kregen het gigantische ding maar voor 60% op. Door de hoogte heb je een stuk minder eetlust, na twee pizzapunten zit ik barstensvol. Iedereen neemt de rest mee naar huis, wij gaven ze aan een straatjongetje en een kromme oude man.

Free drinks, free salsalesson, happy hour

Jeetje wat een drukte hadden we om ons heen toen we over het plein liepen op zoek naar een leuke club. Van zes clubs zoemden mensen om ons heen die ons allerlei free passes en free drinkvouchers in handen drukten. Werd er een beetje gek van. We zijn gewoon ons eigen gang gegaan. In de Extrem draaiden ze het hier zo populaire Reggeaton (onder ons: regenton). Grappige (maar hele simpele) muziek met een groep vrolijk dansende pubers uit Cuzco. Onze freedrink was een ranzige rumcola (en als ik ergens niet van houd is het wel rum).

Swingen met die heupen

Vervolgens door naar een andere club. Daar was het lekker druk. De dansvloer stond vol met salsadansende mensen. Sommigen waren er supergoed in. Leuk om naar te kijken. Ook mannen met mannen: deze stad staat bekend om de tolerante houding tov homo's. Sjoerd en Tom begonnen met een driekleurige cocktail Machu Pichu. Ik nam een Pisco Sour. Recept: Pisco (drank) + limoensap + opgeklopt eiwit + een snufje kaneel bovenop. Best te drinken. Eigenlijk lekker fris. Maar die citrusvruchten vallen nooit geweldig op m'n maag. Daarna volgde een Caiprosioso die sterk en bitter was. En op de dansvloer kregen we nog elk twee ranzige rumcola's van onze serveerster omdat Tom jarig was geworden. Wij dansten in de regenton, op de samba en op Queen. Alles door elkaar, net als die vreselijk mixjes. Af en toe greep zo'n dwerg van een Peruaan me om m'n heupen. Ik barstte dan alleen maar keihard in lachen uit. Tom en Sjoerd liggen nu om 14:00 uur nog uit te brakken. Volgende keer weer gewoon simpel een paar biertjes.

Alles is zilver dat er blinkt

Vanmiddag ging ik alleen op pad. Naar de kerk van Cuzco. Niet echt een harmonieuze kerk, maar wel indrukwekkend. Het altaarstuk meet ongeveer 8 bij 10 meter en is van puur zilver gemaakt! Daarvoor stond de maagd van Belem bovenop een massief zilveren vaas. Overal waren de mooiste bloemen, omdat 't morgen de nationale dag is waarop 11-jarigen de eerste communie gaan doen. Op hun 16de doen ze dat nog een keer, omdat ze dan pas echt zelfstandig kunnen kiezen of ze het wel of niet willen.

Next up

Vanavond met de nachtbus naar Puno, dan gelijk door naar Copacabana. Zodat we morgen al op het Eiland van de Zon zitten. En overmorgen president Evo kunnen zien.

Tags: Party time

About supercozi


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

Highlights

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Peru

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.