Existing Member?

Change of Perspective A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving. (Lao Tzu)

Deur tot deur: 36 uur

PERU | Friday, 7 December 2007 | Views [672]

Je moet er wel wat voor over hebben om hier te komen. Maar de beloning is groot. Mijn reis begon met een emo-afscheid van mijn liefje. Daarna volgden 3 vluchten en veel wachten tussendoor.

Provocerende controle

Omdat ik via Amerika vloog, kreeg ik een vragenvuur voordat ik naar de gate mocht. Net wat ik nodig had: een vervelende man die heel dichtbij ging staan. Hij probeerde me uit balans te brengen door te zeggen dat ik niet in hun systeem stond. En door te zeggen ´da´s wel heel dom natuurlijk om een rugzak via marktplaats te kopen!´

Medepassagiers

Ik zat tussen twee mannen. Een Nederlandse man die allerlei berekeningen aan het doen was. En een Amerikaan die boeken las als Next Generation Leadership en How To Make Vision Stick. Toen een collega van ´m even kwam kletsen, hoorde ik dat hij bij Meyn werkt. De kippenslachtmachinefabrikant (scrabble!) waar ik onlangs een artikel over geschreven heb. Op mijn vlucht tussen Atlanta en Lima vloeide de alcohol rijkelijk. Iedereen ging rondlopen en achterin de cabine leek het wel op een staande borrel.

Amerika

Ondanks dat ik er maar 2,5 uur op de luchthaven van Atlanta was, proefde ik al van de Amerikaanse sfeer. In het vliegtuig geen eensloks bekertjes, maar grote vazen. Ik kocht in Atlanta een wortel-courgette muffin, maar dat was gewoon een zoet kaneelding met hier en daar een sliertje oranje of groen. Wat verder opviel: grote lelijke sportschoenen - zelfs de 60+´ers, ze praten met veel (haast overdreven) intonatie, bij de customs werken alleen mannen die op vetnekkige honden lijken, veel dikke mensen en veel militairen.

Weerzien

Maandagmorgen was het dan zo ver. Via een prachtige vlucht over de Andes naar Cuzco, waar Tom ons op stond te wachten. Hij is nog altijd dezelfde, alleen wat bruiner en gehuld in lokale Alpacatrui. We vertrokken direct met een taxi, want het was daar een beetje te hoog om te aclimatiseren. We reden naar Urubamba, waar Mieke (een kennis van Tom) een paradijselijk plekje heeft in de Heilige Vallei. Ze organiseert spirituele vakanties voor Nederlanders. Onder de douche en hup de hangmat in. Met op de achtergrond een klaterende beek.

Slapen

Na 45 uur wakker (met een paar hazeslaapjes) kon ik die avond ein-de-lijk slapen.. Heerlijk!  

Tags: Airports

About supercozi


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

Highlights

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Peru

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.