Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

En stad i mörker

AUSTRALIA | Thursday, 2 April 2009 | Views [648] | Comments [1]

I måndags när jag stod på posten blev det alldeles bäckmörkt. Det var lite lustigt att se hur handfallna alla stod utan el. Det gick inte att öppna kassorna, ingen visste vad något kostade och helt plötsligt blev alla kreditkort värdelösa. När jag sedan kom ut på Oxford Street förstod jag ganska snabbt att strömavbrottet drabbat andra än postens kunder.

Allt var mörkt. Det var lustigt att se en stad stanna på det sättet. Kaffemaskinerna slutade surra på caféerna, hårtorkarna slutade blåsa i salongerna, musiken tystnade på puben, hissarna stannade. Och kanske värst av allt, trafikljusen slockande i eftermiddagens rusningstrafik. Affärsmän utan fungerande dator flockades på trottoarerna. Någon försökte prata i mobilen och skriva några anteckningar med papper och penna. Andra stod mest och stirrade. Det var mörkt ända från Bondi till CBD. Från Woolloomooloo till New Town. Till och med CocaCola-skylten och resten av det annars neonfyllda Kings Cross låg i mörker.

Jocke och jag utrustade oss med ficklampa, tog d $13 vi hade i kontanter och gick ned till Old Fitzroy Woolloomooloo. Där hade man tänt stearinljus och eftersom ingen tap fungerade, var all flasköl på rea för $5. Barchefen stod och klinkade på gitarr och skrockade det gällde att hålla ihop nu när zombierna var på väg. Lika plötsligt som strömmen försvann var den tillbaka. Man blev nästan besviken. Hade sett fram emot en natt med storstaden i vila.

Jag har börjat jobba på ett café i Surry Hills. Söker fortfarande kvalificerade jobb, men det har varit mycket möda utan lön. Hur som helst jobbar jag hellre där än att kränga saker per telefon eller sitta i något kontor och mata in data. Det är ett litet mysigt familjeägt café, med en lummig bakgård och hembakat fikabröd.

Gästerna har avlöst varanda de senaste månaderna och ikväll är det mamma som landar i Sydney. April ska vara den regnigaste månaden, men jag håller tummarna för uppehåll. Hösten har kommit hit nu. Det blir fortfarande uppåt 25 grader varmt, men solen står lägre på himlen och ljuset är mjukare. Jag ser fram emot att ha anledning att tända några stearinljus om kvällen och krypa in i en stickad tröja...

Hoppas solen är på väg till er sida jorden.

Tags: fall, power failure

Comments

1

vilken "grej" du fick vara med om...!!
allt är stort & allt är litet : )
solen är här. värmen & de planterade lökarna börjar få färg.
mysigt jobb du hittat, blir lite avis : )
& nog kräver det kvalifikationer!!
säg jättemkt hej till Jocke

  MalinMi Apr 6, 2009 4:06 PM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.