Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

On the road again

AUSTRALIA | Friday, 16 October 2009 | Views [890]

Nu är vi "hemma" igen, efter vår lilla roadtrip genom SA och VIC. Vi flög till Adelaide i South Australia, där vi stannade två dagar. Efter att ha vant sig vid kaoset i Sydney kändes Adelaide som ett litet, tyst och prydligt ställe. Staden ligger fint inramad med en fondvägg av gröna kullar på ena sidan och havet på den andra. När man har varit utan teve ett år så känns det helt plötsligt väldigt lyxigt att ha tillgång till en. Första kvällen i Adelaide gick vi hem ganska tidigt för att titta på film. Det var lite komiskt att den enda långfilmen vi lyckades ratta in var vad en svensk deckare med Mikael Persbrant och Stefan Sauk...

Efter att vi hämtat vår lyxiga hyrbil styrde vi österut, mot gränsen till Victoria. Vi hade tre dagar på oss att köra bilen till Melbourne, eftersom det var en så kallad "relocation deal". Fördelen var att hyran bara var $5 per dag, och att man dessutom fick bidrag till bensin. Landskapet var frodigt och grönt, med betesmarker och skogsplantage, vilket förde tankarna till Sverige. Vi besökte en vulkankrater i Mt Gambier sälkoloni i Portland. Dag två kom vi in på den kända Great Ocean Road, som ofta utnämns till den vackraste kuststräckan i världen. Slingrande vägar, dramatiska klippor och otroliga vyer sammanfattar upplevelsen ganska bra.

Vi avslutade med tre dagar i Melbourne. Det finns en stark motsättning mellan Melbourne och Sydney, som verkar vara djupt rotad. När man pratar med folk uppmanas man ofta "välja" mellan de två. Melbourne beskrivs ofta som mer en mer kontinental stad, men ett större uppskattning för konst, arkitektur och musik. Här refererar man inte till grafitti som "klotter". Man kallar det "gatukonst". De smala bakgatorna är helt täckta i färg, och bakom många av dörrarna ligger små gallerier. Det finns dessutom en mycket levande musikscen och staden är ett Mecka för kaffeälskaren. Det är svårt att uttala sig om en stad efter bara några dagar, men vi drog snabbt slutsatsen att det vore väldigt lätt att trivas i Melbourne också!

Nu ska jag faktiskt provpacka. Jag känner en viss oro för att väskan inte kommer att räcka till. Ikväll ska vi till Liverpool och säga hejdå till familjen Dayoan.

Vi hörs!

Tags: adelaide, great ocean road, melbourne

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.