Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

Så var det 2009

AUSTRALIA | Friday, 2 January 2009 | Views [1025] | Comments [1]

Gott Nytt År!

Gott Nytt År!

Jaha, då ska man vänja sig vid att det är 2009. Vi smet iväg till The Rocks och tittade på fyrverkerierna vid tolvslaget på nyår. Maffigt!

I vissa avseenden är Australien före Sverige - i alla fall här i storstaden. Men på andra sätt kan det kännas som om man befinner sig i ett u-land! (Karin och jag funderade på att skriva en lista med alla våra bevis) Internetuppkopplingen kostar skjortan och hastighetsmässigt påminner den om modem-eran. Hur mycket du betalar baseras vidare på hur mycket du har laddat ner/upp, vilket resulterar i att man ställer sig fråor som: "Hur gärna vill jag kolla på det är YouTube-klippet?" På banken idag insåg jag att det inte ens har kortterminaler från denna sida milleniumstrecket. De har en sådan där gammal tung kortdragare i metall... där man fyller i namn, datum och summa för hand, och sedan pryder lappen med diverse stämplar. Till råga på allt hade traineen bakom disken sönder mitt kort när hon försökte använda den gamla klenoden.

En annat iakttagelse som man tvingas göra här nere är att Australiensarna är väldigt duktiga på att dela ut böter. Ibland verkar det som allt är förbjudet. "Sätt inte fötterna på sätet - fines apply", "Drick inte alkohol här - fines apply". Det är inga små summor som de hotar med heller. Kolla t ex in bilden som vi tog i Balmoral häromdagen, så förstår ni vad jag syftar på.

Senare i veckan börjar Sydney Festival! De bjuder på en hel del gratisnöjen, som invigningsfesten i city, utomhusbio i Olympic Park och jazz i botaniska trädgården. På torsdag har vi fått biljetter till en Shakespearepjäs med bland andra Cate Blanchett. Åh, hon är ju så cool! Så gamla kortterminaler och långsamt internet - jag förlåter dig varje gång Sydney. :)

Maria

Tags: sydney festival, technology

Comments

1

den pjäsen hade vi också velat se ... kanon!

  stefan Jan 10, 2009 11:24 PM

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.