Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

Söndagssol

AUSTRALIA | Monday, 2 March 2009 | Views [961]

Hoppas att ni alla har haft en bra helg. Det har vi haft. Igår njöt vi av något som kan ha varit den perfekta söndagen!

City of Sydney och Sydney Morning Herald ordnade fest i parken, som startskott för den årliga vinveckan. Tältraderna ringlade långa mellan familjer, unga och gamla som njöt av söndagssol, vin, mat och soft livemusik. Jag vill så gärna tro att evenemang som dessa skulle fungera i Sverige också. Observera: Ingen blev för full, ingen bråkade, ingen verkade behöva extra uppmärksamhet och ingen lönnfet trubatur skrek "it's a final countdown" från något öltält. Vid 5 på eftermiddagen plockade folk ihop sina filtar och traskade hem. Det var helt enkelt oerhört mysigt och trevligt. [Är man vuxen nu, kan man fråga sig?]

Jag har påpekat det förut, men vi slutar aldrig att fascineras av hur mycket så pågår i denna stad. Det verkar finnas en vecka eller en festival tillägnad det mesta: musik, konst, mat, vin, film, teater... You name it. På lördag är det dags för ett gigantiskt evenemang some inte kommer bli lika lågmält: Gay and Lesbian Mardi Gras!

Så har det blivit Mars också, vilket betyder att hösten är här. Jag som bara har upplevt den Australiensiska sommaren tycker att att det ska bli lite kul att se de andra årstiderna. Fast än så länge märks det ingen större skillnad. Jag tror och hoppas att det blir några dagar till på stranden innan det är dags för varmare kläder.

Annars är planen för veckan att punktmarkera Kattis och OJ så myket som möjligt, eftersom Kat åker hem till Sverige i helgen.

Kram på er!

Tags: festival, wine tasting

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.