Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

Bushfire Fairytales

AUSTRALIA | Wednesday, 11 February 2009 | Views [601]

Nu har ett kallt sommarregn lagt sig över Sydney. I söndags var New South Wales den varmaste platsen på jorden, med sina 47 grader. Värme i alla ära, men konsekvenserna har varit ödesdigra. "Hotter Than Hell" löd gårdagens löpsedel, som konstaterade att 173 australiensare har mist livet de i de senaste dagarnas skogsbränder. Det värsta är att man tror att flera av bränderna är anlgda, vilket har fått premiärminister Kevin Rudd att ta till uttryck som "massmord".

Innan Johan och Linn lämnade stan förra veckan hann vi med att se firandet av det kinensiska nyåret. Efter vad jag antar är Peking, har Sydney faktiskt det största firandet i världen. 2600 personer deltog i paraden genom stan som bjöd på koreograferad dans och kampsport omgiven i glitter, ljus, färger och såpbubblor. Vacker för ögat, men väldigt långt från den skandinaviska kärleken till det som är stilrent och avskalat.

Kattis och OJ är tillbaka i landet nu! Fred drog ihop en imponerande fest i Liverpool i lördags, där det grillades och spelades basket långt in på småtimmarna.

Nu ska jag följa upp några jobbansökningar och sedan ska Jocke och jag gå på en fotoutställning.

Många hälsningar från andra sidan!

Tags: bbq, chinese new year, livo

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.