Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

Postcard Pretty

AUSTRALIA | Saturday, 31 January 2009 | Views [492]

Nu har Johan och Linn snart varit här i två veckor och de fortsätter vidare till Thailand på onsdag. Vi har skickat iväg dem på ungefär samma intensiva turistande som Sara och Niclas gick igenom. Vi har också besökt några gratisevenemang under Sydney Festival, firat Australia Day med pompa och ståt och hunnit med en och annan picnic.

Igår kväll kom vi hem från en tre dagar lång roadtrip till Jervis Bay, som ligger några timmar söder om Sydney. Jag hade nog väntat mig hotell, barer och osmakliga souveniraffärer, men överraskande nog var Jervis Bay i princip öde!? Vi hyrde ett hus vid stranden i Callala Bay och förutom alla "For Sale" skyltar och ett gäng högljudda papegojor fanns det inte många livstecken i den hålan. Att det var öde gjorde inte stället mindre vackert - tvärt om. Kristallklart vatten, milsvida folktomma stränder och gröna berg skapade illusionen av att man klivit rakt in i ett vykort! Vi besökte bland annat Hymas Beach, den vitaste stranden i världen enligt Guinness rekordbok. På vägen hem åkte vi slingrande vägar genom Kangaroo Valley, vilket visade sig vara ett bra substitut till att besöka Blue Mountains. Trots namnet såg vi tyvärr inga kängurus, till allas stora besvikelse. Bakom en smal krök mötte vi dock en flock stressade kor på rymmen gjorde oss minst sagt nervösa med tanke på Hertz självrisk.

När vi kom tillbaka till stan igen sa Jocke och jag samma sak: "Skönt att vara hemma"... vilket var en lite underlig känsla. Det har tagit några månader men jag måste jag säga att vi har bott in oss i lägenheten och stan. Sydney har blivit vårt "home away from home".

På torsdag kommer Kattis och OJ äntligen till södra halvklotet igen. Åh, jag ser verkligen fram emot att träffa dem!! Jag hoppas att ni alla har det bra där hemma. Vi tänker mycket på er!

Tags: australia day, jervis bay

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.