Existing Member?

Change of Perspective A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving. (Lao Tzu)

Verlammend

NETHERLANDS | Sunday, 18 November 2007 | Views [600]

Nu 2 december steeds dichterbij komt, valt er af en toe een soort verlammende deken over me heen. Als een reactie op de controle die ik wil houden op de situatie, maar die je op elke verre reis moet loslaten.

Lijstjes

Wat moet ik nog kopen? Wat moet ik nog regelen? Wat moet ik nog uitzoeken? Ik móet toch nog wel iets? Net als mijn reisgenoot Sjoerd kan ik vrijwel niets verzinnen wat ik nog moet voorbereiden. Tot ik vandaag eens een simpel lijstje maakte, toen stonden er toch ineens 15 dingen onder elkaar. Krant ergens anders laten bezorgen, spaarloon per 1/1 laten starten, langs de dokter voor hooikoortsmedicijnen.. Noodzakelijk om te regelen vóór mijn vertrek? Nee. Ik heb m'n paspoort. M'n ticket komt deze week. Ik ben er klaar voor.

Evo Morales

Tom mailde van de week dat we misschien de president van Bolivia Evo Morales gaan zien. Op 9 december komt hij naar het Eiland van de Zon. Wij zullen 'm daar met alle eilanders verwelkomen. Een bijzondere man, van lamaherder > muzikant > cocateelt-medewerker > vakbondsleider > president. Hij is de eerste Boliviaanse president van Indiaanse afkomst. Evo draagt nog altijd eenvoudige lamawollen truien en is geliefd bij de bevolking.

Hectische start

U vraagt om een cultuurshock, wij scheppen de optimale omstandigheden! Zondag 10 uur vertrek Schiphol. 's Avonds 12 uur aankomst Lima (gevoelstijd 4 uur 's nachts). Dan 5 uur op het vliegveld daar doorbrengen. Om 6 uur 's ochtends vliegen over de Andes naar Cuzco. Aankomst 7:15 uur. Wappie van de hoogte: 3360 m. Tom wacht ons op en brengt ons naar de bussen richting Heilige Vallei. Daar komen we twee uur later aan. Tijd voor koffie of liever de hele dag bijslapen? Dat laatste schijnt nog best lastig te zijn als je voor het eerst hoog in de bergen zit.

We zullen zien, sterker nog we zullen onze ogen uitkijken!

Tags: The Planning Phase

About supercozi


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

Highlights

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Netherlands

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.