Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

Yet another shrimp on the barbie

AUSTRALIA | Tuesday, 15 September 2009 | Views [516]

Utsikt på väg till Hunters Hill

Utsikt på väg till Hunters Hill

Förra helgen firade vi Jockes födelsedag med den populära aktiviteten "lawn bowling". Det är precis vad det låter som: en typ av bowling eller boule på gräs. Det var en riktig multinationell sammankomst. Norman och Liz från Irland, Terry och Jacqui från Australien, Chris och Felicity från Nya Zeeland, Fred försvarade Fillipinerna och Jocke och jag representerade Sverige. Som vanligt fanns det gott om plats att dricka öl och grilla, som det brukar göra när Australiensare träffas.

Värmen har kommit till Sydney nu, och det verkar stimulera grillandet ännu mer. I lördags var vi på två BBQs och grillade i princip oavbrutet mellan lunch och midnatt. Ett annat karaktäristisk drag av en riktigt aussie BBQ är att det är knytis, vilket resulterar i att det finns dubbelt så mycket mat än vad som är möjligt att trycka i sig. Börjar komma underfund med hur känguruköttet ska hanteras. Marinera gärna med lite vitlök eller chili. Stek eller grilla snabbt på varje sida och låt det sedan vila några minuter (det finns inget som heter well-done när man ska äta känguru, eftersom köttet blir stenhårt om det tillagas för länge).

Jag har bara några veckor kvar på jobbet. Barnen är så gulliga. Häromdagen hade de funderat på olika sätt jag skulle kunna stanna i landet. "Det är lätt att skaffa medborgarskap. Mamma gjorde det och hon behövde bara fylla i några papper".

Vi ska försöka resa lite innan vi åker hem, men försöka hålla ner kostanderna så gott det går. Skulle gärna åka till syrran i Perth, men det är tyvärr en lång och dyr flygresa. Har tittat på "relocation deals" när man får en hyrbil så gott som gratis, ofta med besinpengar, mot att man kör bilen till en destination som hyrfirman bestämmer. Det är flera husbilar som behöver köras till Hobart på Tasmanien (eller rättare sagt transporteras över med båt) och det vore en roligt resa att göra.

Nu ska jag cykla till jobbet! Kram till er alla.

Maria

Tags: bbq, lawn bowling

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.