Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

Yoga, kräftor och maffiafest

AUSTRALIA | Thursday, 27 August 2009 | Views [945]

30-årsfest med skridskoåkning. Gissa om förväntningarna var höga på två personer från Sverige...

30-årsfest med skridskoåkning. Gissa om förväntningarna var höga på två personer från Sverige...

Förra veckan firade vi kräftsäsongen på traditionellt vis. IKEA anordnade sitt årliga "Swedish crayfish party" - komplett med kräfthattar, snaps och sånghäften. Med tanke på hur många gånger vi hörde "Helan går" var det en hel del svenskar där. Men det var ändå övervägande australiensare, som gjorde sitt bästa för att följa med i allsången.

Vi har börjat gå på yoga en gång i veckan, hemma hos en kille som heter Tim. Han ger lektioner "by donation", så man kan betala en slant om man vill. Snart kan jag förhoppningsvis nå mina tår! I måndag inledde jag även en 10 dagar lång introduktion till Bikram. För er som inte är införstådda med konceptet kan jag berätta att det är 90 minuter långa yogapass i en lokal som håller 40 grader och 40% luftfuktighet. Det är minst sagt intensivt! Lärarna är väldigt strikta och går fick en kvinna en utskällning för att hon lämnade lokalen. Man får inte ens sträcka sig efter vattenflaskan utan tillåtelse. Det är intressant att prova, och jag ska försöka gå så mycket som möjligt under dessa 10 dagar, men det är lite extremt för min smak.

Jacqui har fått jobb på Channel 7 och i tisdags tog hon med mig och Jocke som statister till en inspelning. Vi hade fått order om att klä upp oss, eftersom vi skulle spela gäster på en fest i serien Gangs of Oz. Vad vi inte visste var att serien handlar om en manlig strippa som är inblandad i maffiaaffärer. Jag hade försökt göra mig fin. Sminkösen tog en våt trasa och drog i mitt ansikte, för att sedan sminka dit röda påsar under ögonen och rufsa till mitt hår. Sedan ombads vi spela berusade och ta för oss av linorna av låtsaskokain. Ingen miljö man är särskilt hemma i med andra ord!

Så har våren börjat göra sig påmind. Tekniskt sett är det fortfarande vinter, men vi har haft dagar med uppåt 28 grader och varma vindar. Vi slår fortfarande på värmefläkten vissa kvällar. Men jag har äntligen lagt undan raggsockor och långkalsonger.

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon väntar ännu ett yogapass och sedan ska jag på tjejträff på moderna muséet och picnic i parken. Ha en riktigt skön helg allihopa!

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.