Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

Sunday in Little Italy

AUSTRALIA | Monday, 25 May 2009 | Views [405]

Söndagskväll. Jocke frostar av kylskåpet (vilket rymmer is för en halfpipe i Vilsta) så jag tänkte passa på att skriva några rader. Vi har haft en skön söndag med underbart höstväder. Har varit på Lola's (Terrys systerdotter) ettårskalas i Centennial Park. Ätit gott, druckit gott och introducerat kubb till det Australiensiska folket. Tidigare i veckan cyklade vi till Bunnings (läs Silvan) och sågade till några pinnar i lämplig storlek. De tittade lite konstigt på oss när vi lämnade in våra mått och önskemål. "Vaddå, kasta?!". Det blev inte perfekt, men funkade fint!

När vi kom tillbaka på eftermiddagen hade vårt kvarter gått igenom en metamorfos. Gatan var avspärrad för biltrafik och fylld med människor, vin, ost, blommor och musik. Stanley Street är uppenbarligen Sydneys första "Little Italy" och detta tyckte man var tillräcklig anledning för att anordna en Italiensk gatufestival. Vissa av våra grannar klagade i lokaltidningen. De hävdade att det inte bott en Italiensk familj här sedan 80-talet och anklagade City of Sydney för att vara "festival mad". Hur som helst. Vi klagade inte. Köpte en flaska rött och satte oss på Bill & Toni's (som enligt ryktena skall vara mötesplatsen för Italienska maffian).

Jag har varit på teater 3 gånger under den gångna veckan (kan man få en överdos av kultur?). Varje gång vi går på teater så säger vi "borde göra detta oftare", men vanligtvis tar det något år innan man kommer för sig att göra det igen. Jag tror att det är någon slags kombination av av man blir mer mån av att ta vara på vår begränsade tid, och att vi faktiskt inte har någon teve eller andra saker som distraherar oss här nere.

Nu ska vi laga middag, titta på en film och krypa till sängs. Jag ska upp vid 06.00 och cyckla till jobbet för att servera Vegemite-smörgåsar till barnen.

Ha en skön vecka! Maria

Tags: birthday party, italian festival, kubb

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.