Existing Member?

Livet som Sydneybor Så att våra nära & kära kan följa vår resa..

Ett hem och ett gymkort senare

AUSTRALIA | Monday, 10 November 2008 | Views [572] | Comments [1]

Varat nya hem!

Varat nya hem!

Precis nar man borjat kanna sig som en homie ute i "Livo" sa var ar det dags att flytta in i city!

Drygt tva veckor och uppat 30 lagenheter senare har vi hittat ett hem. Lagenheten (som ar mycket storre an de flesta i var prisklass) ligger i Darlinghurst. Med Oxford Street, Kings Cross, Hyde Park och City inom en 10 minuters radie kanns det som ett toppenlage. Husdjur i form av en hel familj kackelackor kom dessutom pa kopet.

Vi flyttade in i lordags och med hjalp av Karin, Rouel och Fred sag det ut som ett riktigt hem bara 24 timmar senare. Vi gjorde nagra riktiga second hand fynd ute i Liverpool! (Bilder kommer inom kort). Vi har dessutom ett gym tvars over gatan - sa det finns inga giltiga ursaker att inte halla sig i trim. Jag har precis haft en 1 timmas introduktion med en personlig tranare. Behover jag saga att det gor ONT i mina stackars ben!? Nu borjar nasta utmaning, soka jobb lite mer aktivt. Det ser jag fram emot! :)

Jag hade nastan glomt hur mangkulturellt Sydney ar. Det ar sa befriande att man inte ens kan identifiera en minoritet och en majoritet! Som ett resultat av detta kommer ocksa det fantastiska utbudet av mat! Man kan verkligen valja sa precist som "nord-indiskt" om det ar vad man kanner for. Fast det finns ocksa baksidor till detta mer 'fria' levene (som aterigen slar mig som stackars overbeskyddad svensk). Pa toaletten ber skylten mig vanligt att inte slanga mina sprutor bland tampongerna. Och bland jobbannonserna i Sydney Morning Herald's sondagsbilaga hittar jag ett jobb som riktar sig till kvinnor som vill tjana lite extra till jul. "Award winning establishment, between 5-8 clients per day guaranteed, wealthy business men, caring female staff. No previous experience required, job training provided!".

Har ar adressen: 1/136 Crown Street, Darlinghurst NSW 2010, Australia

Kramar /Maria

Tags: darlinghurst, forming new habits, new home

Comments

1

Hej, Maria!
Trots alla kackerlackor.....vad KUL att ni har hittat ett eget krypin! Grattis!!!
Tag inga skumma jobb, bara ;-)
Jag saknar (i synnerhet) dina snabba tankar och dina fantastiska mallar...
/kram Lena

  Lena Nov 12, 2008 3:30 AM

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.