Existing Member?

Coconut Trees

Chok-die kâ eli kippis thaiksi!

THAILAND | Thursday, 5 February 2009 | Views [2423]

Refreshing in Chaktuk weekend market, Bangkok after few hours shopping. Very hot!

Refreshing in Chaktuk weekend market, Bangkok after few hours shopping. Very hot!

Banglamphu, Bangkok 5.2.2009 klo 9:00. Voi, kun olen ollut laiska kirjoittamaan blogia! Välillä ei oikein nettiyhteys pelannut, välillä ei juuri kirjoitettavaa, välillä taas muuta tekemistä... Olen nyt viettänyt lähes kuukauden Thaimaassa ja paluu Sri Lankalle on lauantaina. Olisin toisaalta halunnut jäädä tänne pidemmäksi aikaa, mutta en hankkinut etukäteen viisumia. Täällä systeemi toimii eri tavalla kuin Lankalla. Rajalta annettuun leimaan annetaan ainakin immigrationin ohjeiden mukaan jatkoa vain 10 päivää. Edessä olisi siis ollut käynti esim. Laosissa, ja senkin jälkeen maateitse palatessa irtoaa nykyään jatkoaikaa vain 15 päivää. Ostin myös alunperin edullisen lentolipun, joka on voimassa vain 30 päivää, joten lippu olisi pitänyt muuttaa ja maksaa siitä noin 120 €.

Thaimaa on kiristänyt reissaajien maahantuloa paljon viime vuosina, eikä ihme sinänsä. Rahakkaat turistit ovat tervetulleita, mutta elämäntapaintiaaneja ja muita pummeja ei tänne haluta. Israelilaiset taitavat edelleen olla ei-toivottujen listan kärjessä. Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa paljon reissanneet lienee tietävät miksi. Tuntuu kuitenkin, että suhtautuminen rinkkareissaajiin on parantunut vuosien varrella. Vielä kymmenen vuotta sitten rinkan kanssa matkaavia ja rähjääntyneitä reissulaisia katsottiin todella nenänvartta pitkin. Thaimaalaiset ovat kai viimein tajunneet, että monet haluavat pitää lomaa pienestä budjetista huolimatta ja nauttia kauniista maasta, auringosta, ruoasta, shoppailusta ja rennosta meiningistä. Loppujen lopuksi rinkkareissaajat ylläpitävät paikallisten bisneksia merkittävästi.

Muuten kyllä tuntuu, että kuuluisa thaimaalainen hymy on monelta hyytynyt jo ajat sitten. Eilen oli mielenkiintoinen ilta täällä Soi Rambuttrilla Banglamphussa. Istuin iltaa neljän lattarimiehen (Argentiinasta, Costa Ricasta, Equadorista ja Perusta) sekä Indonesian kiinalaisen naisen kanssa. Pari vuotta itseäni nuorempi Costa Ricalainen kaveri oli varsinainen politiikan, aktivismin ja konfliktien ratkaisun asiantuntija. Hän kertoi käyneensä 108 maassa (myös Suomessa, jossa oli joutua parin humalaisen pieksemäksi Helsingissä! Naureskelikin että Helsinki taitaa olla vaarallisempi kuin vaikkapa Karachi. Siinä taas Suomi-kuvaa maailmalle!). Hän tuntui tietävän todella paljon mitä maailmassa on meneillään. Oli todella kiinnostavaa kuulla hänen näkemyksiään sekä Sri Lankan tilanteesta että Thaimaasta ja thaimaalaisista.

Tämä on minun viides reissu Thaimaassa ja nyt ensimmäistä kertaa kävin myös pahamaineisella Pattayalla. Mitäpä siitä voisi sanoa.. Hullua touhua suurimmaksi osaksi! Asuimme tosin Helin kanssa Jomtien Beachillä Etelä-Pattayalla, enkä tainnut käydä kovin montaa kertaa Pattayan keskustassa. Majapaikkamme Prempree (500 b/yö/huone) ja Away from home (800 b) guesthouse sijaitsivat kahden tähden Welcome Jomtien Beach hotelliin vievällä pienellä kadulla, jonka varrella sijaitsevat tyypilliset halvan näköiset ravintolat /tyttöbaarit, pesulat, hierontapaikat, minimarketit, nettikahvilat.. Usein tarjoilijan virkaa toimittaa perähikiän riisipellon laidalta tempaistu tyttönen, jolla ei ole minkäänlaista kielitaitoa tai kokemusta ravintola-alan työstä. Välillä yksikertaisemman asian, kuten teen tai hedelmäsalaatin tilaaminen tuotti vaikeuksia. Asiakkaat kuitenkin, länkkärimiesten 'sponsoroimia' thaityttöjä lukuun ottamatta, ovat ulkomaalaisia. Mielenkiintoista juu..

Toki Pattayalla ja varsinkin ympäristössä on paljon myös kivoja paikkoja sekä kiinnostavaa nähtävää ja tehtävää; meriretkiä, golfia, eläinpuistoja jne. Minulta jäi aika paljon tekemättä, koska olin edelleen flunssassa. Lopulta sain keuhkoputkentulehduksen, olin tiputuksessa, sain lääkekuurit jne. Aloin parantua vasta kun ystäväni Heli oli jo lähdössä takaisin Suomeen. Kävimme yhdessä ennen ennen Helin kotiinpaluuta thaimaalaisen Tigerin October 8 baarissa, jossa tutustuin hauskoihin tyyppeihin. Siellä tuli vietettyä viisi iltaa peräkkäin Tigerin, hänen tyttöystävänsä ja muiden enemmän tai vähemmän vakkariasiakkaiden kanssa. Juttelin parina iltana yksin matkailevan keski-ikäisen kuusamolaismiehen kanssa, joka oli saanut tyttöbaareista tarpeekseen ja siksi halusikin istua iltaa rauhassa kyseisessä paikassa. Tutuistuin myös useampiin mukavan oloisiin thainaisiin, jotka olivat suomalaismiesten tyttöystäviä.

Jomtienista suuntasin yksin pariksi päiväksi Ko Sametin saarelle. Sametilla oli ihanaa, aurinkoista ja rauhallista kuten ennenkin. Lähdin sinne sunnuntaina, joten porukkaa ei ollut niin paljon kuin viikonloppuisin. Varasin Tubtim Resortista Ao Phutsalta etukäteen yksinkertaisen bungalowin (600 b/yö). En loppujen lopuksi jutellut Sametilla kenenkään kanssa. Nukuin, söin, kävelin, loikoilin puuterihiekkaisella rannalla, katselin merta, kelluin turkoosinvihreässä vedessä yrittäen tyhjentää pääni kaikesta hulinasta. Oli rentouttava ja antoisa reissu, jonka jälkeen olikin hyvä lähteä jatkamaan matkaa. Mietin hetken josko pysähtyisin matkalla Bangkokiin vielä yhdeksi tai kahdeksi yöksi Jomtienille, mutta sitten totesin, että eiköhän nyt ole juhlat juhlittu ja matka jatkukoon. Reissu Bangkokiin ei mennyt ihan niin kuin piti, joten songthaew, lautta, songthaew, vip-bussi ja kävely paikasta A paikkaan B kesti yli 7 tuntia, mutta sujui loppujen lopuksi varsin mukavasti ja maksoi vain 450 b (10 €). Tutustuin myös matkalla mukavaan ruotsalaiseen mieheen.

Nyt olen viettänyt pari yötä viihtyisässä, rauhallisessa ja edullisessa Lamphu house guesthousessa Soi Rambuttrilla Banglamphun rinkkareissaajien ghetossa. Pieni, mutta varsin kivasti sisustettu ja siisti yhden hengen huone maksaa 200 b/yö (nelisen €). Miehille ja naisille yhteiset vessat ja suihkut ovat käytävällä, eikä tule lämmintä vettä, mutta ei hirveästi haittaa kun ulkona on kuitenkin reippaasti yli +30 c. Ensimmäisenä iltana vessassa leijuva virtsan haju sekä lattialla lilluva neste vähän arvelutti. Illmeisesti kyseessä oli poikkeustilanne (varmaan joku mies taas sotkenut), koska sen jälkeen tilat ovat olleet siistejä. Täällä on myös edullinen 30 b/h langaton nettiyhteys sekä kolikolla toimivat, kuulokkeilla varustetut koneet alakerran aulassa. Olen taas viihtynyt Bangkokissa varsin hyvin, vaikka joitakin vuosia sitten päätin etten enää majoitu tälle alueelle. Muutama päivä täällä menee kuitenkin varsin kepeästi.

Yksin matkustamisessa on se hyvä puoli, että jotenkin väistämättä tutustuu ihmisiin. Huono puoli taas on se, että harvemmin tulee pyydettyä ketään 7/11 minimarketista kahville tms., vaan yleensä tuttavuudet syntyvät baareissa. Jos menee yksin baariin, niin todennäköisesti vartin sisällä istuu jo jonkun porukan pöydässä, juttelee baarin pitäjän kanssa jne. Sittenhän sitä juomaa alkaa virtaamaan, vaikka itse oli klassisesti lähtenyt yhdelle. Porukka tilaa pullon lisukkeineen pöytään ja siitä sitten kaadetaan jokaisen lasiin halusit tai et. Tai sitten baaripitäjä tuo eteen tarjoamansa tequilan tms. Yleensä kaikki juomat tulee kulautettua naamaan vaikka ei aina niin maistuisikaan ja röökiä palaa. Tekeekin varsin hyvää tälle vielä hieman jatkuvalle keuhkovaivalle. Hauskaa on joka tapauksessa ollut ja kiva tutustua moniin erimaalaisiin ihmisiin. Kuitenkin Sri Lankan konservatiivisuus ja rauha (siis siellähän on nyt sota pahimmillaan..) alkaa tuntua houkuttelevalta. En halua viettää loppua vuorotteluvapaastani alkoholivierotuksessa tai keuhkoparantolassa. Heh, heh! Vitsi..!

p.s. Eilen pitkällisen harkinnan jälkeen löysin ja ostin minua miellyttävän napakorun. Hetken mielijohteesta halusin saada sen heti tuikattua paikalleen. Onneksi lävistäjä ei ollut paikalla eikä häntä saatu kiinni. Aluksi oli kuulemma vessassa. Yksi myyjätär lähti hakemaan häntä ja toinen vähän ajan päästä soitteli perään. Istuskelin siinä odottelemassa ja katselin avointa, kolmiseinäistä myymälää. Kissa makasi vieressä hyllyllä nukkumassa. Päätin poistua paikalta ja menin kunnon tatuioiti- /lävistysliikkeeseen, jossa homma hoitui asiantuntevasti ja kustansi 300 b.


 

 

Travel Answers about Thailand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.