Existing Member?

Coconut Trees

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

SRI LANKA | Sunday, 9 November 2008 | Views [782]

Dematagoda su 9.11.2008 klo 9:11. Heräilin tänään harvinaisen myöhään, vaikka ilta ei mitenkään venähtänyt pitkäksi. Olen ollut useamman päivän kovan flunssan – nuha ja yskä – kourissa, joten lepo on maittanut. Nyt näyttää siltä, etä pahin räkätauti alkaa olla ohi. Minun piti lähteä torstaiaamuna Sallan ja Bobin kanssa yhtämatkaa Kandyyn, mutta muutin suunnitelmia lähinnä sairastumisen vuoksi. Olen ollut hyvässä hoidossa Colombossa sri lankalaisen ystäväni luona. Huomenna lähdemme todennäköisesti yhdessä hänen kanssaan pariksi päiväksi Kandyyn.

Tutustuin joogaretriitillä Unawatunassa suomalaiseen naiseen, joka työskentelee täällä Suomen ulkoministeriön kautta. Hän kutsui minut viime lauantaina suomalaisen avustustyöntekijän läksiäisiin. Hän on lähdössä sri lankalaisen kämppäkaverinsa kanssa YK:n hommiin Afganistaniin. Heidän läksiäisbileissään oli paljon porukkaa ja tuli juteltua monenlaisten ihmisten kanssa. Lähdimme vielä bileistä jatkoille Sallan ja erään hänen ystävänsä kanssa Sugar-yökerhoon, jossa tulikin sitten tanssittua loppuyö.

Läksiäisbileissä tutustuin mm. ruotsalaiseen mieheen, joka on täällä EU:n leivissä, sekä sri lankalaiseen aktivistiin, joka on täällä käymässä. Tapasin molemmat uudelleen jo heti sunnuntaina  Jazz -puistotapahtumassa sekä myöhemmin Barefoot -ulkoilmaravintolan konsertissa. Barefootissa ryhmä Kaffireja, portugalilaisten tuomien afrikkalaisten orjien jälkeläisiä, esitti perinteisiä tanssejaan, musiikkiaan ja lauluaan. Lisäksi aivan uskomaton, vanhempi muslimimies lauloi säestäen itseään tamburiinilla. Hän kulkee tiettyinä islamin pyhäpäivinä pitkin kylän raittia soittaen ja kutsuen laulullaan ihmisiä mm. paastomaan.

Viime sunnuntain jälkeen olenkin sitten ajautunut hengailemaan joka päivä uuden tuttavuuteni kanssa. Hän asuu muualla, mutta on täällä yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla. Hän työskentelee dokumenttiohjaajana ulkomaisella tv-kanavalla. Taustalla on myös monenlaista järjestö-, ihmisoikeus- yms. toimintaa, joten olen viimeisen viikon aikana saanut varsin paljon tietoa siitä, mitä tässä maassa on meneillään. Osa asioista on sellaisia, joista ei välttämättä aina edes haluaisi tietää. Onkin melko paradoksaalista, että kirjoitan tätä blogiani nimikkeellä 'Coconut trees'. Hänen viime vuonna täällä aloittamansa matkakertomus taas kulkee nimikkeellä 'Travels in a militarised society'.



 

 

Travel Answers about Sri Lanka

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.