Existing Member?

Caspar goes Latin The pursuit of Happiness: Dromen verwezenlijken is waar het om draait in het leven. In dit geval een droom van een leven vol wonderen, schoonheden en avonturen!

Off Route Moederdag vieren

EL SALVADOR | Tuesday, 13 May 2008 | Views [923]

Hoihoi! Na mijn laatste verhaal waarin ik over de staking in Nicaragua vertelde, ben ik een beetje afgedwaald in Centraal Amerika. Het oorspronkelijke plan was om in het zuiden van Nicaragua te blijven en vrij snel langs de caribische kust naar beneden terug door Costa Rica richting Panama te reizen. In Leon ben ik veel omgegaan met een landgenoot. Iets wat ik niet snel opzoek, maar het is zo gegroeid. En ik denk dat hij en ik een apart, doch goed, combo waren: stadsjongen uit Amsterdam en oerhollandse boerenjongen peter genaamd uit een dorpje ergens bij de Duitse grens. Ben uiteindelijk bijna een week in Leon blijven hangen, het was echt een hele relaxte stad! Peter is op weg naar mexico en ging richting El Salvador. Omdat ik stiekem al een beetje met het idee speelde een vriendin daar (ontmoet tijdens mijn studiesemester in Savannah) te bezoeken, besloot ik raar te doen en gewoon mee te gaan. Omdat we vrij laat vertrokken hebben we een overnachting in Honduras moeten inlassen. Die ene dag in Honduras heeft geen goede indruk achtergelaten, puur omdat de mensen met wie we in contact kwamen ons constant extreem af probeerden te zetten. Extreem betekent 10 dollar vragen voor een busrit van 1 dollar 20. Toen we aankwamen in San Salvador (hoofdstad van El Salvador) kwam mijn vriendin Patricia ons ophalen. Wat mooi was was dat het daar die zaterdag al moederdag was, een groots gebeuren! De hele familie was bijeen voor een heerlijke lunch waar wij ook van harte voor uitgenodigd werden. Helaas was dit ongeveer het enige wat ik met patricia heb kunnen doen omdat haar neefje de volgende dag plots het nieuws kreeg van het leger naar Iriq gezonden te worden binnen een paar dagen. Hierdoor waren de gepande uitjes geblokkeerd om nog even met de hele familie samen te zijn. Hoewel ik me goed vermaakt heb met Peter in de omgeving van San Salvador, moet ik heel eerlijk bekennen dat ik veel beter vanaf Leon naar de caribische kust had kunnen gaan. Nu moest ik namelijk een vliegticket naar Panama boeken twv 380 dollar, de bus zou namelijk drie volle dagen in beslag nemen. Denk dat ik dat geld wel iets beter had kunnen besteden..Maar ach het was weer een wilde ervaring, Ja toch?? DUS nu zit ik hier in Panama City, blijf hier even een dag of twee hangen en vertrek dan richting Bocas del Toro, caribisch eiland in Noord Panama om dan langzaam richting San Jose te gaan en mijn vliegtuig naar Zuid Amerika te pakken. Moet zeggen dat ik ontzettend veel zin heb om aan peru te beginnen, heb er hoge verwachtingen van! Tot later..

PS: Volgens mij kun je via die ' rss' feed zien als ik iets nieuws geschreven heb..is iemand handig genoeg om dit even uit te proberen?

 
 

 

Travel Answers about El Salvador

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.