Existing Member?

Caspar goes Latin The pursuit of Happiness: Dromen verwezenlijken is waar het om draait in het leven. In dit geval een droom van een leven vol wonderen, schoonheden en avonturen!

cumpleanos feliz!

COSTA RICA | Monday, 21 April 2008 | Views [1303] | Comments [2]

Feliz cumpleanos a ti, Tundi. En speciaal voor jouw verjaardag zal ik jullie een kort maar gaaf verhaal vertellen!

Eergisteren was het vrijdagavond, dat betekent geen spaansles de volgende dag. Bovendien was het op zaterdag pas rond 12.30 vloed, de beste tijd om te surfen. Daar komt nog eens bij dat dit weekend een van mijn medestudenten dit weekend terug naar de VS zou gaan. Dit alles heeft er toe geleid dat de hele groep op vrijdagavond in was voor een goed feestje.

Hoewel het feestje zelf in de locale, doorgaans openlucht, barren erg geslaagd was ga ik hierover niet uitwijden. Waar het namelijk om gaat is de afloop. Op de terugweg, rond 4 a.m., besloten wij, drie jongens twee meisjes, te gaan skinnydippen bij de prachtige volle maan. Het water was heerlijk, de maan scheen helder en de sfeer was goed. Na een uurtje in de golven gespeeld te hebben was het tijd om weer het strand op te gaan, opzoek naar onze kleren (die wijselijk wel bewaakt werden door een van ons die geen zin had het water in te gaan). Little did we know that er een groep van dronken gillende blonde hollandse vrouwtjes het strand op waren gekomen en het nodig vonden om foto's van ons te maken, en dan bedoel ik niet van een beleefd afstandje. No problema, gewoon ff een paar goede poses showen, kleren pakken en klaar. Helaas ging dit niet op omdat de stroming in het water ons ongemerkt ongeveer 100 meter verder had meesgeleept dan we dachten. Je kleren snel vinden wordt dan vrij lastig. Om het nog leuker te maken volgde er een enorme truc de groep vrouwtjes en scheen met groot licht om een beter zicht te krijgen. Na ongeveer 5 minuten schijnen en kijken besloten de bestuurders zichzelf kenbaar te maken als policia. Inmiddels hadden wij eindelijk begrepen dat we een stuk terug moesten lopen om onze kleren te vinden. Onderweg naar de kleren vond een van de agenten het nodig me nog even wat langer vast te houden en me te vragen waar mijn kleren waren. Het was nu dat twee strandwandelende tico's (costa ricanen) die op de comotie af waren gekomen mij eindelijk uit de toch wat ongemakkelijke situatie hielpen door wat bedekkende kleding uit te lenen. De politie liet ons verder met rust nadat we aangekleed waren en de hollandse vrouwtjes waren verdwenen.

Het relaxte aspect van het skinnydippen was zodoende wel redelijk verpest, maar het maakt t wel een stuk herinneringswaardiger. Een mooie bonus is dat de twee tico's echt superaardig waren en ik nu een adres en twee gidsen in San Jose heb.

Goed verhaal he Tundi?

Oja wil ook nog even melden dat gisteren de golven echt te hoog waren. Sommigen waren 2/3 meter hoog! Heb een paar pogingen gedaan ze te pakken, maar het enige wat ik bereikte was de sensatie van een wasmachine..

Het was weer gezellig met jullie te praten. Tot later!

Comments

1

yo pikhoofd wel mooi verhaal jij wil graag in elk land even te maken hebben met de politie of niet? (denk aan Amerika)... ik heb verder niet veel te melden behalve dat door de F 95 mijn haartjes als nooit te voren zitten!

  michel Apr 22, 2008 4:16 AM

2

haha. vet verhaal ouwe. was al 2 dagen aan t janken omdat ik dacht dat je mijn verjaardag was vergeten.

ps. vind golven van tweederde meter best klein (huhuhuh).

pps. waar de fok staat dat ik me op de mailinglist kan zetten voor al die leipe tori's van jou, dan hoef ik tenminste niet iedere(?) dag te checken of je weer iets nieuws hebt geschreven. je weet tog.

P's

  tundi Apr 24, 2008 4:03 AM

 

 

Travel Answers about Costa Rica

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.