Existing Member?

Matkalla maailmalla

Borneo kutsuu

MALAYSIA | Friday, 22 December 2006 | Views [222]

Aamulla ylös melkein kukon laulun aikaan. Lento Xiamenista kohti Guangzhouta lähtiee 12.10 ja jatkolento kohti Kota Kinabalua 15.55. Malesian lentoyhtiö on täsmällinen lentojensa kanssa, ovat vain 15 minuuttia aikataulusta jäljessä. Koneessa saa onneksi nukuttua, yöunet jäivät viime yönä vain neljään ja puoleen tuntiin. Ruokaakin löytyy, jopa kalaa on tarjolla ja valkoviiniä - jälkimmäistä kuitenkin liian vähän.

Malesian sanomalehdet kertovat tulvista, varsinkin Kelantanin alueella. Siellä kokonaisia taloja on lähtenyt uiskentelemaan tulvavesien mukana ja tilanne kuulemma pahenee entisestään. Mikähän tilanne on itäpuolella Malesiaa? Lehdet ketovat, että Sandakanissa tulvii myös kunnolla, eilen vettä oli satanut yhteen putkeen 8 tuntia. Eli parempi olla varaamatta hotellia läheltä rantaa tai jokea ja pyytää vielä huone ylimmästä kerroksesta...

Lento Guangzhousta Kota Kinabaluun kestää kolmisen tuntia. Laskeutuessamme Sabahin osavaltion pääkaupungin kentälle ottaa lämmin ja kostea ilma meidät vastaan. Kenttä on märkä, eli täälläkin on sadellut. Kunpa lomalla ei tarvitsisi kulkea joka päivä sateenvarjon alla. Hieman hulluahan tämä oli; lähteä sadekautena kiertämään viidakkoa, kaupunkeja ja kyläpahasia. Kentällä on hotellin kuski vastassa, matka kentältä on lyhyt ja hotelli näyttää ulospäin todella kauniilta, jollain tapaa linnamaiselta. Berjaya Palace kuuluu malesialaiseen hotelliketjuun, jolla on hotelleja jopa ulkomailla. Netin kautta teimme varauksen ja hinta oli halpa. Syy tähän löytyikin sisäpuolelta: huone ei todellakaan ole mikään suite de luxe, vaan muistuttaa lähinnä yhden tähden makuusoppea, suihkusta tulee ainoastaan haaleaa vettä ja suihkun käyntiin saaminenkin tuntuu kestävän ikuisuuden, amme on karsean likainen (onneksi on varvassandaalit taas mukana) ja paikalla on vain yksi vaivainen palasaippua. Mikä palatsi! TV sentään löytyy yhdellä amerikkalaisella kanavalla, vaikka sitä tuskin on aikaa katsella.

Käyme syömässä läheisen ostoskeskuksen Mäkkärissä (täytyy ottaa turvallisesti ekana lomapäivänä), samalla Mark kiertelee keskuksessa katsellen läppäreitä. Mukaan tarttuu kuitenkin vain iso annos juomavettä. Nukkumaan päästään vasta lähemmäs klo 12:sta. Huomiseksi ei ole vielä varattuna mitään retkeä, eli ilmeisesti kiertelemme katsellen kaupunkia, joka on hotellilta noin 10 minuutin ajomatkan päässä. 

"Moni kakku päältä kaunis", sopii hotellista otettuun kuvaan. 

Tags: The Planning Phase

About tuikku06


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

Highlights

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Malaysia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.