Existing Member?

Mark in Zuid Amerika

Bariloche

ARGENTINA | Sunday, 27 April 2008 | Views [757] | Comments [2]

Na 3 maanden van stage in Montevideo is het mooi geweest. Ik heb de opdracht afgerond, iedereen was bijzonder tevreden met mijn werk en de discussie over mijn bevindingen en aanbevelingen was erg nuttig en interessant voor ze. Onderhand zit ik in Bariloche (zuid Argentinie), waar ik op het punt sta om een bus te pakken naar Mendoza. Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen 2 weken?

Mijn laatste week in Montevideo was erg druk. Tot en met de laatste minuut op kantoor moeten knallen om het verslag in elkaar te draaien. Maar er was tevens genoeg tijd voor gezelligheid. Zo was het laatste weekend in Montevideo Monique op bezoek. Vrijdagavond was mijn afscheidsfeestje en hebben we met z´n allen op het dakterras UFO´s gespot. Ditmaal geen UFO´s, maar wel gezelligheid en wat drankjes. De volgende dag stond er een voetbal topper op het programma: Nacional tegen River Plate in het grote Centenario stadion. Respectievelijk de nummer 2 (grootste club van Uruguay) tegen de nummer 1 (de revelatie van de competitie, jonge technische ploeg die tot dan toe een doelgemiddelde van 4,5 per wedstrijd had). Het jonge River Plate was vele malen sterker, combineerde makkelijk en leek brutaal het Nacional te vernederen. Een 3-1 score bij de rust en de Nacional supporters om ons heen waren verbijsterd. Na 90 minuten spelen vlogen de huilende Nacional supporters elkaar in de armen. Niet om troost te zoeken, maar om de 6-3 overwinning op River te vieren. Twee rode kaarten en een krankzinnige 2de helft later.... een ongekende wedstrijd! Op de foto hieronder het stadion, met op de achtergrond het grootste publieke ziekenhuis van Uruguay. De rook is afkomstig van een grote brand 400km verderop in Argentinie, waar boeren uit protest tegen de overheid 70.000 hectare in de hens hebben gezet.

Na afscheid genomen te hebben van mijn collega´s op maandag en uitgebreid gegeten te hebben met mijn huisgenoten, was de tas gepakt en heb ik me gereed gemaakt voor de trip. Hoewel ik klaar was met alles in Montevideo, was het toch jammer om weer toedeledoki te moeten zeggen. Al met al heb ik er een prima tijd gehad! Hieronder een foto van mij en Monique... en een delicatesse uit Uruguay: koeiendarm!

Op dinsdag heb ik het vliegtuig naar zuid Argentinie gepakt, Bariloche. Een chique bergdorpje in de Andes dat in de zomer wordt gedomineerd door buitensport liefhebbers, in de winter een favoriet ski oord van ondermeer Maxima. En het is er nu herfst, ik zou zeggen de beste tijd om hier te zijn. Het is na-zomers fris, veel zon, niet overbevolkt door toeristen en de scenery is overweldigend mooi. Er zijn 3 hikes gemaakt in de bergen de afgelopen dagen met 2 Engelsen, een Canadese en een Ier. De avonden werden besteed met een goede wijn (1,5 euro per fles, schandalige prijzen...), uber-goede steaks (6 euro, ik ga failliet!) en slap geouwehoer. En nu ik in de toeristische stroom terecht kom, kan er weer eens Nederlands gepraat worden.

Op naar Mendoza!

Comments

1

El Brullo!
goed bezig hoor, heerlijk nu lekker aan de pils! Hou me op de hoogte en bel me even als je in Peru bent voor tips!

  Koen Apr 28, 2008 10:01 AM

2

Ha! Cool! Finally vakantie. Geniet er van! Doe al die mooie Argentijnse dames mijn hartelijke groeten :-p

  Runneeee Apr 29, 2008 1:43 AM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Argentina

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.