Existing Member?

Jørn sjekker ut jordkloden

Chiang Mai

NORWAY | Monday, 13 October 2008 | Views [662] | Comments [8]

Jaha! Gikk rett paa en internettkafe her, kan like godt peis inn ei oppdatering.


Dro fra Bangkok med tog til Chiang Mai i dag, 12 timers tur, sliten i raeva. Ganske langt nord i landet, litt svalere her, nesten 30 grader vil jeg tro. Siste dagene i Bangkok var goy, men det er dyrt der nede hvis man skal faa med sae alt. Og det skal man jo selvfoelgelig.. Saa ae har spara en del til neste gang jeg kommer dit. Blir litt veksling mellom bokmaal og dialekt her. Skal paa trek de neste dagene, opp i fjellene til et par av stammene som bor der. Blir der etpar dager, for aa se hvordan livet er naar man ikke har en bryter aa trykke paa som ordner alt (hulk hogan?).

Har veldig sans for buddhismen, men de blander det med en slags overtro her, de bygger smaa "dukkehus" utenfor alle viktige bygninger, der en spesiell aand skal ta bolig og beskytte eeindommen huset staar paa. De har ogsaa forskjellige maater aa dyrke og be foran buddhafigurene. Du kan be om forskjellige ting, og du skal faa det du oensker deg hvis du donerer penger i templene. Det er greit nok for templene trenger penger til restaurering, men poenget er at buddha var ingen gud og kan ikke innfri oensker, og ville ikke bli tilbedt heller.

Jaha! Det var ikke det jeg skulle skrive egentlig, bare at du maa gjerne komme med komentarer selv om du ikke er famliliemedlem, og ogsaa hvis du bare ville si "fuck off GET LOST!".. Er glad for aa hoere fra alle, skulle gjerne hatt dere med hit!


Bilder i neste post, SVERGER..

Comments

1

Hei!

Flott at du e kommet dæ videre, man skal vel se alt når man først e der nede :) Chiang Mai, e det stort der?

  mari Oct 13, 2008 3:01 AM

2

Chiang Mai e vel paa stoerrelse med oslo, men med dobbelt saa mange innbyggere :)

  jornsalve Oct 13, 2008 3:21 PM

3

fuck off, get lost!

(fuck off har du gjort, get lost regner jeg med du gjør. :P )

  Lars-Erik Oct 14, 2008 1:02 AM

4

Æ tar hintet! Og nu skal æ IKJE se på bilda!

  Monika Oct 14, 2008 1:12 AM

5

Hei
Ja kanskje er buddhismen bra, men jeg har ei jente i klassen som har vært offer for kastesystemet de har der nede, hun er vel laveste kaste og har opplevd en del negative ting som nok ikke kommer så ofte frem for oss vestlige. Kom plutselig til å tenke på om det er hindusimen hun tilhører kanskje......?? Jaja, alle religioner er nå religioner og trodde ikke helt at du var tilhenger av det da.
Jaujau, regn i Lofoten og grått, kos dæ videre, masse klemma fra Mamma.

  Mamma Oct 14, 2008 1:17 AM

6

Kjempefin blogg, blir speinnanes å følg med loffer-livet ditt. Du e så flink å skriv at man blir jo dratt med heilt ned tell gatelivet i bangkok. Skal sats på å kom mæ dit sjøl engang, skjønna jo at det må oppleves.
Superflott høstvær i Oslo- knallgule trær og peise blå himmel og æ sett inne på pc, fysj. Har ei katte som oppfør sæ som han har fått ei elekrisk ladning gjennom kroppen (veste ikkje at katte kunne gå i taket eller at de beherska break dance, men det kan di tydeligvis). Og ei katt som sov heile dagen. Sånn e hverdagen i Oslo, har ferie så det e lite som skjer ainna enn latskap på høgt nivå.
Har satt bloggen din på favoritter!
Ha en fortsatt super reise :)

  Nina Pina Oct 14, 2008 9:21 PM

7

Hei, skulle hils fra Finn og si at han les bloggen din og følg med, men at han ikkje får skrevve nå kommentar tel dæ:-)

  mamma Oct 15, 2008 5:04 AM

8

Kastesystemet er hinduismen ja. Det er ganske kjipt aa vaere lavkaste trur ae, men det va verre foer. Nu e kastesystemet ulovlig men det praktiseres vesst stort sett overalt paa den indiske boeggda uansett.

Er mye bra med de fleste religioner, og mye daarlig med mange av dem og. Det maa vaere der fordi det binder folk sammen, folk har noe felles, men det er kjipt naar det brukes retorisk av makthaverne til aa hjernevaske massene. Nok om det!

Nina, kjoep dae en Rough Guide to Oslo og saett i gang aa vaer turist!

  jornsalve Oct 16, 2008 11:50 PM

About jornsalve


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals



 

 

Travel Answers about Norway

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.