Existing Member?

Irvine

Erop uit

USA | Monday, 22 June 2009 | Views [833]

Hallo allemaal!


Het is nu maandag en Rebecca is naar de Vacation Bible School van de kerk. Ik heb vanmorgen geholpen, stond achter de intekentafels, maar nu ben ik weer thuis en Joel ligt lekker te slapen, dus heb ik m'n handen even vrij.

De kids in de kerk; je kunt aan becca zien dat ze nog een beetje verlegen is.

De kids in de kerk en als ze naar buiten komen. Becca zit in de groep van 3-jarigen; het jongetje dat voor haar loopt is Thijs.

Vorige week hebben we een leuke week gehad. Op maandagmiddag ben ik met de kids bij Nanny van der Veer geweest (het nederlandse gezin dat we in de kerk ontmoet hebben). Rebecca heeft heerlijk gespeeld met Thijs, hun jongste, die op 1 dag na even oud is als becca. Ik denk dat ze het erg leuk vond dat Thijs ook een mix van engels en nederlands praatte. In elk geval had ze het goed naar d'r zin, want ze wilde helemaal niet mee toen ik weer naar huis ging. We hebben nu ook een fiets met twee zitjes van hen in bruikleen gekregen; dus onze wereld wordt opeens veel groter!Ik had er al tegenop gezien om met 2 kids elke dag een dik half uur heen en een dik half uur terug te lopen naar Bible Camp, en tis eigenlijk net te ver voor becca, toen kwamen ze opeens met did aanbod. Henk zei: 'zo worden je gebeden verhoord'!  Gauw een helmpie voor Joel gekocht, daar schijnen ze hier nogal streng op te zijn voor kids en we hadden er nog niet een voor hem. Die van becs is op de boot, dus voor haar hebben we ook een oude van de vanderVeers gekregen.

De helm van becca

en Joel met z'n helm.

Vorige week vrijdag ben ik met de vrouw van Henk's collega en haar 2 kids (Maria, 5 en Anton, 3) naar het park geweest. Dat was ook erg gezellig. Marina is Russisch, Espen (Henks collega is Noors), Maria is in Noorwegen geboren, Anton in the VS en nu verwachten ze in augustus hun 3e kindje. Ze wonen ook in dezelfde community als wij, dus vlakbij.


Klaar om naar het park te gaan

Rebecca en Maria op de wip

de kleine man!

eendjes voeren

Je kunt wel zien dat de kids het naar hun zin gehad hebben (en de moeders ook). Dit park is heel mooi, erg groot, met verschillende speelplaatsjes voor de kinderen. Er staan veel bomen, zodat je ook altijd wel een schaduwplekje kunt vinden, want de zon begint nu echt heet te worden.

Zaterdagochtend gaan we nu vaste prik naar de markt. De groenten zijn daar echt zo vers; allemaal locaal, dat kun je echt proeven! De grapefruits die we gekocht hadden, waren de dag ervoor geplukt! Krijg dat in Engeland maar eens voor elkaar. Zaterdagmiddag werd er opeens op de deur geklopt, zo leuk. Onze bovenbuurvrouw Vanessa, met haar dochtertje Emily kwamen ons twee eendjes laten zien. Ze vertelde dat ze bij Emily op school eende-eieren uit lieten komen, en dan mochten een paar kinderen de kuikentjes een poosje mee naar huis nemen om ervoor te zorgen. Je mag ze ook houden, maar dan moet je wel een vijver in de tuin hebben. Nou dat heeft Vanessa uiteraard niet, dus ze gingen ze weer wegbrengen, maar ze dacht dat becca het misschien wel leuk zou vinden om ze voor die tijd nog even te zien. Leuk he!.


Rebecca vond het geweldig; Joel kreeg er ook een te pakken en draaide hem/haar bijna de nek om, dat was iets minder succesvol ;-)

Emily met een van de twee kuikentjes.

Het verbaasd me eigenlijk best wel hoe snel we alweer met allerlei mensen in contact zijn. Maar het is wel heel fijn en iedereen is ook zo behulpzaam! We moeten helemaal weer wennen aan de vriendelijkheid op straat na al de jaren in Southmead! En tis zo schoon en veilig hier! Schoon komt niet alleen doordat de mensen de straten schoner houden (dat doen ze ook wel), maar de communities worden ook schoongehouden. Op onze community lopen continue iets van 4 mensen rond, die doen reparaties, gras maaien, blad blazen, afval oppikken, en waarschijnlijk nog veel meer.


We moeten ook wel wennen aan de Amerikanen hoor. Alles is 'wonderful', 'amazing', 'great', als Hollanders zijn we denk ik veel bescheidener over jezelf.

Op het filmpje ben ik met Joel aan 't spelen, en op 't laatst komt er een poep aan, dat is duidelijk aan z'n gezicht te zien.....
Hier komen nog wat random foto's:

Vaderdag!

Nog een maiseter. De velletjes komen er netjes weer uit van onderen de volgende dag.

Fast asleep!

Happy. Met krulletjes; we zijn benieuwd hoe het er over een jaar uitziet.

Bermbloem; op veel plaatsen zijn de bermen hier beplant met een soort vetplant, en die bloeien nu overal.

Henk in z'n kantoor

....

Tags: mensen

About eshuisfamily


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about USA

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.