Existing Member?

Irvine

Week 2

USA | Saturday, 30 May 2009 | Views [786] | Comments [1]

Hallo allemaal weer!


Dit betekent niet dat we dit elke week gaan doen! maar nu is alles nog nieuw en dan valt er ook iedere keer wel weer wat te vertellen. We hebben eindelijk (!) internet; het zou afgelopen donderdag moeten werken, maar het werkte niet. Gisteren is Henk er meer dan een halve dag mee aan de gang geweest, verschillende telefoontjes gepleegd, maar we kregen het niet aan de gang. Vanochtend is er iemand geweest en sindsdien werkt het!

Van de week hebben we voor het eerst sinds heeeeeel lang weer een enigszins normale week gehad, als gezin in een eigen huis. We zijn het allemaal ontwend, maar het is wel erg fijn! We raken over de jetlag heen en zijn 's avonds dus niet meer zo ongelooflijk moe en we slapen nu ook gewoon een hele nacht door.


Afgelopen woensdag zijn we er met de bus opuit geweest.Verbazend, maar er is hier dus een redelijk goed busnetwerk, wat ook nog eens niet duur is. We gingen naar Tustin Market Place, een groot soort winkelcentrum, maar niet alles overdekt in een groot centrum. Het is echt heel groot; afstanden zijn hier echt anders dan in Europa! De wegen zijn breder (toen we vorige week maandag van LA hier naar toe reden, gingen we over 8-baans snelwegen, dus 16 banen beide kanten), de kruisingen groter en ja, ook de winkelcentra.

De drive-thru, waar we langs lopen naar de bus. Booming business! Bij de bushalte wachtte ons een verassing:

Tja... hoe neem je een fiets mee op de bus! De trip naar het winkelcentrum was geslaagd; nog een paar spulletjes gekocht (zoals een tondeuse... sta je in Amerika gewoon weer haar te knippen!).

Op de terugweg ontmoetten we een gezellige Amerikaanse jongen, die ons van alles over Irvine verteld heeft. De mensen zijn hier erg vriendelijk; ze zeggen elkaar gedag op straat en je krijgt vaak een vriendelijke glimlach; echt heel anders dan we in Bristol gewend waren.

Je kunt wel zien dat het weer fantastisch is!. De laatste twee dagen is het de hele dag door bewolkt, met zowaar gistermorgen een paar druppeltjes regen.


Iedere zaterdagochtend is er op loopafstand van ons apartement een grote markt met allemaal verse groente en fruit, hoofdzakelijk (of uitsluitend, daar zijn we nog niet achter) spullen uit Californie. Daar kun je 10-kilo zakken sinaasappels kopen, voor $10. Erg lekker!

Overal mag je proeven; deze mevrouw biedt (netjes met een tangetje) iedereen stukjes fruit aan, die ze dan ook verkopen. Wat ze nu aan ons geeft is een kruising tussen een pruim (plum) en abrikoos (apricot); het heet dan ook een pluot en ze zijn erg lekker! Rebecca geniet enorm van al die kleine 'proefstationnetjes'; aardbeien, kersen, blauwe bessen, allerlei soorten zacht fruit, cake, ijs; echt alles kun je proeven.

Deze kraam heeft een aparte tafel met al hun koopwaar. Je kunt sateprikkertjes pakken en dan stukjes eten. Yummie!

Vlak bij ons zit een leuke supermarkt; Trader Joe's, waar je heel veel biologische spullen kunt kopen, voor normale prijzen. Daar gaan we voorlopig maar naar toe, tot we onze fietsen hebben.

Van buiten ziet het er zo uit:

Tis een gezellige winkel. Vlakbij is ook de krantekiosk:

waar je het benodigde aantal 'quarters' (kwartjes) in moet gooien om het deurtje open te doen, zodat je er een krant uit kunt halen. En als we dan weer naar huis lopen, zie je zo ons blok:

De laundry room ziet er van binnen zo uit:

met onze wasmand op de grond voor de wasmachine die voor mij draait. Het is wel even wennen om de wasmachine niet zelf in huis te hebben. De laundry room is echt vlakbij gelukkig en de wasmachines zijn supergroot, dus we hoeven er niet zo vaak heen. In dezelfde ruimte zijn ook de droogtrommels, maar die hebben we nog niet gebruikt. Het droogt hier trouwens minder goed dan ik verwacht had; ik denk dat de lucht vochtiger is.

We zijn onze 'patiotuin' ook aan 't aanleggen; hier zie je Rebecca druk bezig met aardbeienzaadjes/plantjes.

en hier zie je haar genieten van een ouderwets kippepootje!

Een echte Eshuis wat dat betreft!!


Joel heeft weer een tand op doorkomen staan en is daar nogal ongedurig van. Even weer een paar dagen doorbijten! Verder is hij heel goed in z'n doen; hij duwt zich op z'n buik de hele kamer door. Zodra hij ergens een kabel zit, of een krant, racet hij erop af. We moeten echt alles waar hij niet aan mag komen, omhoog leggen, maar dat is nog niet zo gemakkelijk aangezien we alleen nog maar een bank in de kamer hebben staan ;-). Onder de bank werkt ook gelukkig!


En dat was het weer voor deze week.


Groetjes, Petra.

Tags: thuis

Comments

1

Hee!
Wat fijn om te horen dat jullie een normale week achter de rug hebben! En zo kun je steeds meer je eigen leven oppakken! Is Henk deze week aan het werk gegaan op de Uni?
Mooie foto's hebben jullie al gemaakt! Leuk dat we zo even kunnen meekijken!
Succes weer!
Liefs van ons

  Kees & Mariëlle Jun 4, 2009 6:24 AM

About eshuisfamily


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about USA

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.