Existing Member?

Irvine

De eerste week

USA | Wednesday, 27 May 2009 | Views [868] | Comments [3]

Hallo allemaal!

Onze eerste week zit erop! Het was ongelooflijk druk en ook vermoeiend, vooral door het gekke tijdsverschil. Okee, op maandag zijn we dus de lucht in gegaan met een flink groot vliegtuig zoals je op de foto's ziet. Joel paste precies in het 'wiegje', en heeft er ook een paar uur heerlijk in geslapen. Rebecca was vastbesloten dat ze niet in een stoel ging slapen ('ik ga toch niet in de stoel slapen...') en heeft tot ongeveer een uur voor de landing gespeeld, gekletst, mij wakker gehouden... Toen heb ik haar op schoot genomen en is ze in slaap gevallen. Ikzelf heb helemaal niet geslapen. Toen we gingen landen, was het half twee snacht Nederlandse tijd, maar onze klok ging opeens 9 uur achteruit dus was het weer midden op de middag. Echt zo raar; het hele besef van dag en nacht was ik kwijt. De douane ging heel vlot, Henk heeft de auto opgehaald en we zijn naar Irvine gereden. Het hotel was goed. We werden natuurlijk prompt midden in de nacht wakker en dan ook echt klaarwakker; dat heeft de hele week nog wel zo'n beetje geduurd. Je biologische klok verzet je niet zomaar!
Dinsdag zijn we eerst naar ons huis gegaan; dat was even spannend; hoe zouden we het aantreffen. Maar het ziet er goed uit. Snel wat koffers neergezet en daarna op weg naar IKEA. Met echt zo'n lome moeheid in je lijf. We hebben een bed gekocht voor onszelf en de kids en een bank en keukenspullen enzo en toen zijn we weer naar het hotel gegaan. Om maar weer te gaan slapen. De volgende dag ben ik met de kids in ons huis gebleven om schoon te maken en uit te pakken en Henk is nog weer op pad geweest. Donderdagochtend hebben we nog een stofzuiger gekocht en een strijkbout en staafmixer (lang leve de staafmixers!!) en toen is Henk de auto weg gaan brengen en daarna zaten we echt hier!
De moeheid is nu wel over aan't gaan, en we slapen ook de hele nacht door, maar 's avonds zo rond negen uur/half tien kunnen we onze ogen niet echt meer open houden!

Het weer hier is fantastisch. De afgelopen week begon het 's ochtends iedere keer bewolkt en zo rond 10 uur begint het helder te worden en dan is de lucht de hele dag strakblauw, heerlijk zonnetje en een lekker briesje erbij. Echt zo lekker! De mensen zijn heel vriendelijk; iedereen zegt gedag tegen elkaar, dat zijn we helemaal niet meer gewend. En het is zoooo schoon hier! De vegetatie is erg mooi; heel anders dan in Nederland en Engeland; een beetje subtropisch. Ik heb wat foto's gemaakt, daar zie je het wel een beetje op. Palmbomen, vetplanten. Er bloeit ook heel veel, dus zijn er heel veel geuren. Overal langs de wegen staat een soort kamperfoelie, verder zijn hier veel bomen die op dit moment paarse bloemen hebben met een eigen geur.

Ik zit nu bij het zwembad deze blog te typen; we hebben zelf thuis nog geen internet, dat wordt eind deze week geactiveerd. Bij het zwembad en in de landry room heb je internet in de lucht hangen.

Vandaag is hier een 'bankholiday'; memorial day. Herdenking van oorlogslachtoffers; een beetje wat bij wij op 4 mei doen (en in Engeland op 11 november). Gisteren zijn we naar een kerk in de buurt geweest; het was goed om daar te zijn. Rebecca vond de Sunday School erg leuk; er waren 9 kinderen (3-5) en er waren ook een heel stel families op kamp, dus normaal zijn er nog meer. Opeens kreeg ze ook weer vertrouwen in d'r eigen Engels; ze heeft de hele week nog geweigerd om Engels te praten. Terwijl ze prima doorheeft waar de mensen het over hebben! We zijn vandaag wezen wandelen in de buurt; een kwartiertje lopen hiervandaan ligt een prachtig Regional Park. Echt heel groot en heel goed onderhouden, met verschillende kinderspeelplaatsjes, heel veen picnicbanken in de schaduw van bomen en ook overal staan barbecues, die je mag gebruiken. Moet je wel je eigen kooltjes enzo meenemen! Er zijn zelfs een paar (schone!) wc-gebouwen in het park. Daarna zijn we naar de universiteit gelopen om even te kijken waar Henk komt te zitten. En toen zijn we weer naar huis gegaan en hebben Henk en Becca lekker in het zwembad gezeten. 't Lijkt wel vakantie, alleen dan wel een serieuze vakantie...

Fun op het balkon

Uitzicht vanaf de patio

Keuken..

Ons appartement; je kijkt hier naar de achterdeur

De nieuwe stofzuiger

Achterkant van ons blok, met een paar Amerikaanse auto's

De brievenbussen

Washok

Schoon!!!!

Pa en zoon

Tags: week 1

Comments

1

Hoi Petra, Henk, Rebecca en Joël,

Wat ziet het er daar super uit zeg!!! Jullie gaan het vast ontzettend naar je zin hebben. Het is een mooi huis om te zien, en ook fijn dat jullie al een kerk in de buurt hebben gevonden. Gaan jullie nog meer kerken proberen, of voelen jullie je bij deze al meteen thuis?
Zijn jullie al een beetje nomaden-af, of voelt het nog als kamperen? Ben benieuwd hoe het wordt wanneer jullie eigen spulletjes per boot aangekomen zijn.

  Josefien May 27, 2009 7:34 PM

2

Hallo Henk Petra en de kinderen,
Wat lijkt het echt mooi daar zeg, alleen maar een meevaller dat het er zo schoon en ruim is.
ik hoop dat je ook snel wat goede contacten vindt.
Groeten ma

  ma eshuis May 28, 2009 5:01 AM

3

Hallo daar!

Fijn om weer wat van jullie te horen. We hebben veel aan jullie gedacht sinds 18 mei...
Leuk huis zo te zien en speeltuin dichtbij ook handig.
Hopelijk hebben jullie het snel op de rit allemaal.
Hebben de kinderen hun ritme weer helemaal aangepast?
Carola vroeg steeds als ze een vliegtuig zag; zit daar Rebecca in? Ze is nu weg van vliegtuigen kijken..
als je vast tel.nr. heb horen we het graag!

succes verder met alles en tot horens!
groets, Gijs Rieneke en de kids

  fam pul May 30, 2009 5:22 AM

About eshuisfamily


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about USA

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.