Existing Member?

Jos malo pa logorasi... Ovo je prica o tripu u glavi, a i u nogama!

CHRISTCHURCH

NEW ZEALAND | Wednesday, 3 March 2010 | Views [508] | Comments [1]

Zbog najbolje, citaj najjeftinije, kombinacije za prevoz do samog juga NZ, sasvim slucajno posetili smo „gradic“ Christchurch, samo na jedan dan. I tako dva puta :) tj. isto u povratku. Opet odusevljenje i zakljucak da se bas tu treba vratiti...

Poznatiji kao „grad basti“, najstariji je i najengleskiji grad u celoj zemlji. Suvise smo kratko bili, ali cini nam se da ovaj gradic zaista ima dusu. Pored prelepih parkova (svaki treci kvadratni metar je park), ogromne botanicke baste – vece od samog grad (reklo bi se), recica, stare engleske arhitekture (XIX vek) ima najrazlicitije aktivnosti od surfovanja do planinarenja...

Posto prvi put nismo stigli, u povratku smo pod obavezno zacrtali da detaljnije razgledamo botanicku bastu. I nismo pogresili, odusevili smo se najraznovrsnijim drvecem. Prvo drvo, neka vrsta hrasta, je zasadjeno cak 1863.godine (neki princ Eduard), a najvece drvo je jedna vrsta sekvoje.

Pored basta, definitivno su na nas najvise ostavili utisak poznati Cathedral Square (gde smo u katedrali odslusali deo mise) i Art Centar. Imali smo srece da uhvatimo i nastup grupe mladih Maora na trgu, tako da smo i uzivo videli Haka ples. Kroz grad je i poznata turisticka voznja starim tramvajem koji prolazi kroz kulturno – istorijski deo grada... a mi smo ovu turu „provozali peske“, naravno, prateci njegove tragove. Svuda po gradu i parkovima su divni travnjaci gde ljudi slobodno setaju (bosi) i leze (uzivaju). Svi deluju opusteno i ljubazni su... Pravi je gradic iz ’bajke’!

Comments

1

Dobro je sto ste se fizicki spremili za ovaj VELIKI put...inace...

  B-ici Mar 25, 2010 11:39 PM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


About dragana_i_nesko


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about New Zealand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.