Existing Member?

@Europa: later!

Aan zee

THAILAND | Monday, 21 December 2009 | Views [304] | Comments [1]

Gisteren zijn we van Luang Prabang via Bangkok naar Trat gevlogen. Luang Prabang zal ik nooit vergeten. Wat een ontspannen sfeer. We hebben nog heerlijk op z'n Loas gegeten met de hand. Daarover heeft/gaat Sanne vast iets schrijven. En we hebben het ook gewaagd naar een nieuwjaarsviering te gaan van een bepaald Laotiaans volk. Ze vieren dan een paar dagen feest. Wel een beetje eng; we waren op 3 a 4 anderen de enige touristen! We zagen hanengevechten en een soort talentenjacht met een podium waar gezongen of gedanst werd. Verder deed het aan als een kermis van vroeger; met spelletjes als ballengooien. De gids v.d. cruise heeft ons hierover verteld, deze nieuwjaarsviering, hij was dan zelf ook vrij. Wat men ook doet is in een rij jongens tegenover een rij meisjes ballen naar elkaar overgooien; je gooit naar diegene(n) die je wel ziet zitten, en hierbij ontstaan natuurlijk nieuwe liefdes! Hiervoor waren we vermoedelijk te laat; alleen de kinderen stonden het nog een beetje na te doen.

Dan nu op Koh (=eiland) Chang. Wat een verschil, als je in een gebied beland waar heel veel touristen komen. Hele andere touristen. Het opvallendste vond ik nog wel de menukaart die we net onder ogen kregen; de Thaise gerechten stonden er alleen in het Thais op! Zo van; die buitenlandse touristen eten dat toch niet, die willen hamburger, friet, pasta, een broodje of een salade.

Verder was het vervoer van de luchthaven naar hier, Koh Chang, super goed geregeld. Het voelt zodra je in Trat aankomt alsof men een vorkheftruuk onder je kont zet en je verder zelf niks meer hoeft te doen... Je ziet hier eigenlijk weinig van het Thailand dat we de eerste week zagen. Het is hier veel meer aangeharkt en de touristen zijn hier 'de baas', zou je kunnen zeggen. Er zijn palmbomen, azuurblauw/groene zee, zandstranden, kokosnoten met een rietje. Voor onze bungalow is het 4 meter en je duikelt een zwembad in. Heerlijk hoor, maar wel ineens heel anders.

Dus; boekje lezen, luieren, zonsondergang bekijken; the usual. Kan er ook niet zo veel over schrijven eigenlijk :). Morgen kajakken naar de mini eilandjes hieromheen, voor een echte verlaten bounty-eiland gevoel. Het is gelukkig niet te druk, ondanks dat de meeste tenten wegens kerstvakantie (ook voor de Thai) zitten volgeboekt. Donderdag checken we uit en gaan we naar Koh Mak, een mini eiland hier vlakbij, voor de kerst.

Als ik eenieder niet meer 'spreek': alvast hele fijne kerstdagen gewenst!!

Comments

1

Hoi Robbert,
Wat een plezier zeg, lees voor meer bij Sanne.
En geniet....
En zoals Sanne's vader het mooi verwoord heeft, schrijf zodat wij ook kunnen genieten.
Groet,
SWieb.

  wiebe Dec 23, 2009 7:55 AM

About dille


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Thailand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.