Existing Member?

@Europa: later!

Rust

THAILAND | Tuesday, 8 December 2009 | Views [299] | Comments [1]

M'n lichaam begint de Thaise cuisine te waarderen. Gisteren werd dit nog maar weer eens duidelijk doordat het, voor vertrek naar de slaaptrein, een Thaise letter achterliet in de WC. Ik weet niet hoe je hem uitspreekt, maar dit is hem:

'ว'

Zo mooi als ik nu zit te internetten komt het niet vaak. Als ik niet uitkijk schuif ik met stoel en al het zwembad in.



Wat een serene plek is dit, waar ons huisje staat. We zijn in de buurt van Chiang Mai, in de "Secret Garden". Veel heb ik niet geslapen vanacht... wat een herrie en geschud in die trein... en dan ook nog een airco op een halve meter van je voeten, in vol TL-licht. Om van de 2 kakkerlakken nog maar te zwijgen... tja die heb je hier gewoon. Het vertrek vond plaats in een redelijk dichte stationshal waar een paar treinen vollop stonden te ronken. Ik heb nog nooit last van m'n ogen gehad qua smog, maar voor alles is een eerste keer. Gelukkig was het alleen maar even erdoorheen voor ons... er zijn mensen die werken hier en weten niet beter. Er zat een mannetje rustig op een bankje te roken. Tja wat maakt het inderdaad nog uit, als je hier werkt? Zie de sfeerimpressie met 2 "rode" parasols...



Des te meer is het nu genieten van deze plek. Het is hier groener dan groen. De zon en de hoge bomen spelen een rustgevend lichtspelletje. Peter, een bijzonder geschikte ex-Spanjaard met Engels accent, heette ons van harte welkom op het station en serveerde een overdadig ontbijt. Precies wat we nodig hadden. Ik hoor veel vogels, waarvan ik er geeneen kan thuisbrengen. Van de bomen herken ik enkel de palm. Er schiet een eekhoorn achtig geval over een boom. Dit is je reinste Thailand!



Er valt een rust over me. Op de veranda hangen... even lanterfanten nu. Wat lezen, wat zwemmen, van de week excursies doen. Je kunt een hele dag een olifant onder je hoede krijgen, bereiden en verzorgen, maar dat is wel erg duur. Mijn interesse gaat meer uit naar vlucht in een open mini-vliegtuigje. Of de nachtsafari. Dat is wat minder wild :) Och, we zien het wel. Tot zaterdag zijn we hier, dan door naar Chiang Khong. Daar zijn we 2 nachten met uitzicht op de Mekong, en voor maandag hebben we de Mekong-cruise op het programma.  

En dan nu: lekker in het zonnetje zitten bij sanne@swimmingpool.th 

Comments

1

Hoi Robbert,
Het is erg leuk om het reisverslag bij te houden.
Ik hoop wel, dat je geen olifant als huisdier meebrengt.
Geniet van de mooie dingen en het mooie weer.

groetjes,
Marleen

  marleen Dec 9, 2009 6:35 AM

About dille


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Thailand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.