Existing Member?

@Europa: later!

Dagje Bangkok nog

THAILAND | Monday, 7 December 2009 | Views [334] | Comments [1]

Tree-hugger

Tree-hugger

Vandaag hebben we het paleis van de koning gezien, erg indrukwekkend. Na een wat onrustigere nacht voor mij, en een prima nacht voor Sanne, die daadkrachtig de wekker uit was gaan doen in de kamer naast ons. Deze ging namelijk ineens af om 10:00 uur 's avonds en hield ons wakker. De deur bleek open en Sanne deed hem uit. Wat de receptie namelijk doet in zo'n geval, werd ons deel, is de betreffende kamer opbellen. En dan, bij geen gehoor, nog een keertje... Waarom ook niet. Dat schoot dus niet erg op.

Bij dat paleis zagen we erg mooie fresco's. Ik kan er zo in verdwalen, al die mooie figuurtjes, daar ligt een enorme god te slapen, en daarzo hangen aapjes in een boom, en even verder zit een god te vissen. M'n fantasie slaat op hol en ik stel me voor dat ik in die tijd en in deze verbeelding had geleefd. Ik was vast geen god geweest, maar wel een slimme krijger die vrienden had onder een paar handige goden om zo een beetje achter de hand te hebben. Wat het stikte ook wel van de bad guys op de fresco's.

De goden en verhalen zijn dan wel anders, maar de requisieten hetzelfde; gebouwen ter godenverering, beelden, fresco's, veel goudkleur en respect. Het blijkt zelfs dat tree-huggen (boomknuffelen) niet alleen van onze tijd is. Of zien we hier een eerste aanzet tot swaffelen? We zullen het niet weten, we hadden geen gids. Zie foto.

Het was bloedheet. Ik werd voor het eerst even slecht vandaag. Een oploskoffie die verkeerd viel. Alsof ik nooit koffie drink, tjeeez! Na wat voorzichtige hapjes rijst en flink wat water ging het al wat beter. We moeten niet vergeten dat we hier zitten met wat yetlag, veel zompige warmte, smog... en de ene indruk is nog niet vertrokken of daar is de volgende alweer.

Dus nu: nog wat relaxen in het hotel, hier nog een heerlijk hapje doen (ik ben bang dat het wéér kip-saté wordt... smullen) en dan vanavond naar de nachttrein. Er staat weer iemand op ons te wachten als we uitstappen met een naambordje, dus dat is allemaal alweer geregeld. Dan een paar dagjes rust in een soort huisje op een soort resort. Een resoort? :) 

Valt me op dat we hier nog steeds erg 'connected' zijn. Er is wifi, met de iPhones kun je dus mailen en surfen, en er staan computers. Ik kan het niet laten af en toe toch even nu.nl te checken. Een man op de Amsterdamse straatweg in Utrecht aangehouden die 135 deed waar je 50 mag. En ook nog her en der door rood reed. Tjeez! Ben blij dat ik lekker hier zit.

Haast en spoed? Neuh, dat leer je hier wel af denk ik.

Comments

1

Je schrijft ook al zo mooi, zit je op les bij Sanne?
Leuk hoor, alleen welk toestenbord heb je?
Of papaya Rum? Kokoslikeur?
Ik hou het maar op een Bangkokiaans-toetsenbord.
Geniet en boemel maar lekker slaap vannacht.

  Wiebe Dec 8, 2009 7:04 AM

About dille


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Thailand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.