Existing Member?

Faces in Places Traveling as the Uni of Life

angkor w00t!

CAMBODIA | Monday, 17 December 2007 | Views [1091]

Angkor Wat at sunrise

Angkor Wat at sunrise

Hoi Nederland!


Vanuit Phnom Penh vertrok ik anderhalve week geleden richting Siem Reap. Tijdens de 6 uur durende busrit raakte ik aan de praat met Angelina uit Oostenrijk. De bus bracht ons door kleine dorpjes met op waterbuffelo's zittende kinderen en vlechtende oude mevrouwtjes. Toen Angelina zich afvroeg hoe het leven in zo'n dorpje zou zijn, zei ik 'sja..' en was ik even stil, voordat ik voorstelde de bus te stoppen en uit te stappen. Angelina twijfelde geen seconde en voordat we het wisten stonden we met onze bagage aan de kant van de weg in the middle of nowhere. Gelijk werden we achtervolgt door een groepje kinderen en bij het eerste de beste huis vroegen we met gebaren of we mochten blijven slapen. Dromerig keken de tandloze mensen ons aan, niet begrijpend wat we hier deden of wat we vroegen.. Echter nog geen 3 huizen later hadden we een onderkomen in een klein, op palen gebouwd huisje. Onder het huis wat kippen en koeien en een oude dame in een hangmat die ons van top tot teen bestudeerde. We kregen een eigen hoek in de kamer van het huis, welke werd gedeeld met circa 15 familieleden. De rest van de dag spendeerde we met de kinderen uit het dorp; optillen, jonassen en liedjes zingen. 'sAvonds kregen we zelfs wat rijst en vlees aangeboden en na de maaltijd ging iedereen naar bed.., wij dus ook.

Na een slapeloze nacht op de harde vloer en tussen de huilende babies, vertrokken we 'sochtends vroeg. We gaven de familie ons fruit en een aantal dollars voor hun vriendelijke gastvrijheid. Wat nu.. dachten we, maar niet veel later hadden we een lift in een pick-up richting Siem Reap.

Angkor dan.. wouw wouw wouw! Ik kan me nog goed herinneren van toen ik 14 was ofzo, dat we een fotoboek hadden van plekken overal in de wereld. De foto's van Angkor Wat intrigeerde me toen enorm en vanaf dat moment wist ik dat ik hier ooit naar toe zou gaan. En Angkor Wat was slechts het topje van de ijsberg, van wat het betoverende, oude Angkor-rijk te bieden heeft. De site die te bezoeken is, heeftde oppervlakte van Manhattan en omvat talloze tempels en paleisen gebouwd door talloze koningen van het oude Kmer rijk, tussen circa 300 - 1400 AC. Ik kocht een week-pas en huurde een fiets en heb zo een week lang deze ge-wel-dige plek bezocht. Het is echt ongelovelijk mooi en bij de wat meer afgelegen plekken, tempels die niet gerenoveerd zijn en dus compleet zijn overgroeit door de dikke jungle, komt het Indiana-Jones-gevoel behoorlijk opzetten. :-)

De laatste dagen, nadat ik het meeste gezien had, heb ik al liggend in het gras bij Angkor Wat doorgebracht.

Morgen vertrek ik naar Kampong Cham een paar uur boven Phnom Penh om vervolgens in het Noorden de grens over te gaan naar Laos. Natuurlijk zal ik dan proberen weer wat te schrijven op m'n blog, maar ik weet niet hoe snel dat mogelijk gaat zijn, aangezien Laos wat minder ontwikkeld is. Voor als ik niet meer de mogelijkheid krijg, wens ik iedereen nu alvast een hele leuke en gezellige kerst!

Tags: Adventures

 

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Cambodia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.