Existing Member?

Iso Matka

Ympyra sulkeutuu

AUSTRALIA | Monday, 7 May 2007 | Views [663] | Comments [1]

7.5.2007 Darwin

Taas meni kaksi viikkoa ennen kuin kerkesin tanne kirjottelemaan. Johtuu siita etta oltiin viikko tien paalla, ja nyt taalla Darwinissa ollaan keskitytty tyonhakuun ja asunnon etsintaan.

Aletaanpa alusta. Oltiin Melbournessa kaksi yota taas Wilman ja Jonnan luona, ja olis kovasti tehnyt mieli jaada pitemmaksi aikaa, mutta ei voi mitaan kun on rahat loppu ja lahdettava eteenpain. Olisihan sita voinut Melbourneenkin jaada toihin, mutta siella on tulossa talvi, ja meilla on kuitenkin lento Darwnista Singaporeen sitten heinakuussa, joten katsottiin viisaammaksi ajella suoraan tanne. Ensimmainen pari sataa kilometria Melbournesta lanteen on Great Ocean Road, kuulemma maailman hienoimpia maisemateita. Olihan siella hienoja maisemia, mutta jotenkin Uuden-seelannin jalkeen sita on tullut immuuniksi kauniille maisemille, siella kun niita oli ihan koko ajan.

Matka jatkui Adelaideen, jossa oltiin vain pari tuntia, paatettiin jatkaa matkaa koska satoi kaatamalla eika siina viitsinyt ruveta kiertamaan nahtavyyksia. Port Augustassa paatettiin vaihtaa eturenkaat, koska edessa oli 3000 kilometria eramaata ja renkaat oli jo aika kuluneet.

Yksi yo vietettiin Coober Pedyssa, joka on aika erikoinen paikka. Pieni kaivoskaupunki keskella-ei-mitaan, jossa noin puolet asukkaista on kaivanut asuntonsa maan alle. Ja ihan syysta, paivalla saattaa lampotila nousta 50 asteeseen, ja yolla sitten taas olla kylma. Meidan yopaikkakin oli ainutlaatuinen, leirintaalue jossa sai leiriytya maan alla... Coober Pedysta oli viela paivan ajomatka Ulurulle (Ayers Rock), eli se iso punainen kivi josta jokainen on varmasti joskus nahnyt kuvan. Kivi on keskella eramaata, mutta sinne on rakennettu kokonainen kaupunki ihan turisteja varten; hotelleja, leirintaalue, ostoskeskus..yms...

Auringonlasku Ulurulla on yksi "pakollisista" nahtavyyksista, joten pitihan se kayda katsomassa. Seuraavana paivana kaytiin kavelemassa koko kiven ympari 9,4 km. 40km Ulurulta on vahemman tunnettu nahtavyys Olgat (Kata Tjuta aboriginaalikielella), siella kaytiin myos ottamassa kuvia ennenkuin lahdettiin ajamaan kohti Kings Canyonia.

Kaytiin kavelemassa Kings Canyonin ympari meneva 6 kilometrin reitti, ja paikka oli kylla naista autiomaan nahtavyyksista hienoin! Tien paalla-valokuva-albumissa on kuvia, kaykaa katsomassa.

Kings Canyonin jalkeen matkan varrella oli viela Alice Springs, ja sitten oltiinkin jo samalla tiella jota ajettiin toiseen suuntaan noin 9 kk sitten. Viikko siihen meni yhteensa, etta paastiin Melbournesta Darwiniin, matkaa kertyi noin 5000 km. Auton kanssa ei ihme kylla ollut mitaan ongelmia!

Taalla Darwnissa on nyt raivoisa tyonhaku paalla, rahat on nimittain hyvin pitkalti loppu. Kasinolta saatiin jo keikkahommia, niinkuin viime vuonnakin, mutta jotain muutakin on viela loydettava. Ollaan jaeltu cv:ta ja puhelinnumeroita ympari kaupunkia, etta eikohan se siita. Asuntokin loytyi, muutettiin kimppakamppaan kahden australialaisen ja yhden indonesialaisen kanssa. Nyt vaan odotellaan ensi viikonloppua ja euroviisuja. Ne naytetaan taalla joka vuosi, joten meilla on varmasti sillon kisastudio.

Tags: On the Road

Comments

1

Voi hittolainen kun olis ollu siistii viettaa kisastudioo suomalaisporukassa!! Jokos PA on siella? Miten kay meidan kampan?!! :)

Joops, jos saan "kaupungista kivan ja siistin sisatyon niin unohan jatkon tekemisen. Fixailen sitten myohemmin vahan numeroita (tuntuu jo nyt etta taa lause vainoo minuu sitten kun yritan tulla takas) :O

Okkei, laitoin teille mailin. Juhuu, jannittaa.

-Sauli

  Sauli! May 9, 2007 1:31 AM

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.