Existing Member?

Iso Matka

Ilmaisia halauksia!!!

NEW ZEALAND | Monday, 23 April 2007 | Views [767]

23.4.2007 Melbourne

Uusi-seelanti jai taakse ja ollaan taas taalla Melbournessa. Viimeinen viikko meni tosi nopeasti, samoin kuin rahat... Edellisen kerran taisin kirjotella Queenstownissa, siella oltiin pari paivaa. Vilkas turistikyla tosi kauniissa maisemissa, Wakatipu-jarven rannalla ja vuorten ymparoimana. Heikki kavi hyppaamassa benji-hypyn Queenstownin lahella. 134m korkea Nevis Highwire benji on paikka jossa hypataan rotkon paalle vaijereiden varaan viritetysta kopista. Alhaalla rotkossa on joki. Minahan hyppasin benjin (130m) joskus kauan sitten Helsingissa, joten jatin valiin. Oli kuulemma huikeeta!

Queenstownissa nahtiin taas kaveriamme Jussia, ja nyt matkassa oli myos Jussin sisko Jenna ja isa Usko. Olipa kiva nahda tuttuja ja jutella suomeksi muutenkin kuin vaan kahdestaan. Queenstownista ajettiin Milford Soundille, jossa kaytiin 1,5 tunnin risteilylla katselemassa maisemia. Sielta sitten kaasuteltiin Dunediniin, joka on etelasaaren itarannikolla. Siella pitaisi nahda pingviineja, hylkeita ja albatrosseja. Nahtiin kaksi hyljetta... Kaytiin tutustumassa Cadburyn suklaatehtaaseen, saatiin ainakin suu makeaksi!

Seuraava pysakki olikin sitten jo Christchurch. Auto piti palauttaa siella lauantaiaamuna, ja haikein mielin nukuttiin viimeinen yo autossa uimahallin pihalla. Seuraavaksi yoksi meille olikin valmiina yopaikka jalleen Couchsurfingin kautta (jos et tieda mika se on, katso www.couchsurfing.com ). Emantana oli 24-vuotias kanadalainen Frederique, ja samassa talossa asui myos 5 muuta. Sattui sopivasti etta samana lauantaina oli muitakin Christchurchissa olevia CS-jasenia jarjestamassa "free hugs"-tapahtumaa (ilmaisia halauksia). Meita oli noin kymmenen innokasta halaajaa, jokaisella kyltti jossa luki "free hugs", ja sitten kuljettiin pitkin kaupunkia halaamassa ihmisia. Monenlaisia reaktioita nahtiin, suurin osa oli vahan ihmeissaan, mutta halauksen jalkeen kaikki hymyili! Ja sehan se oli koko homman tarkoitus. Meilla ainakin oli hauskaa.

Illalla oli sitten kekkerit samalla porukalla, ja siella olikin sitten tupa taynna CS-jasenia ympari maailmaa. Jussi ja Jennakin oli samaan aikaan Christchurchissa ja tulivat mukaan. Sunnuntai menikin sitten sohvan pohjalla maatessa ja elokuvia katsellessa.

Edellinen yo vietettiin Christchurchin lentokentalla, koska meidan lennon piti lahtea 6.15 aamulla, eli meidan olisi pitanyt joka tapauksessa olla siella jo neljan maissa. Kuudelta aamulla oli kuitenkin niin sankka sumu, etta piti odottaa melkein kaksi tuntia ennenkuin kone paasi lahtemaan. Melbournessa kaytiin hakemassa auto "hoidosta" kaverin pihalta, ja se lahti viela kayntiinkin! Nyt ollaan taalla pari paivaa, sitten pitaisi lahtea jatkamaan matkaa kohti Adeleidea.

Tags: Party time

 

 

Travel Answers about New Zealand

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.