Existing Member?

Iso Matka

Ongelmia keittiössä...

FINLAND | Tuesday, 27 May 2008 | Views [726]

26.5.2008 Isle of Colonsay

 

Niin se aika menee, kohta on jo kesäkuu. Täällä sama meininki jatkuu, töitä töitä ja töitä. Onhan meillä se yksi vapaapäivä viikossa, mutta sekin menee aina ihan liian nopeasti. Vapaapäivinä ollaan yleensä retkeilty, sään salliessa siis. Pari viikkoa sitten kävelimme Oronsayn saarelle, jonne pääsee vain silloin kun laskuvesi sattuu olemaan suotuisa. Ja sinä päivänä se oli. Nimittäin 3 tuntia laskuveden molemmin puolin, oli mahdollista kävellä Colonsaylta Oronsaylle. Tosin oltiin aika ajoissa liikenteessä, ja vesi ei ollut ihan ehtinyt laskea tarpeeksi, joten vaihtoehtoina oli odottaa että se laskee, tai ottaa kengät pois ja kävellä pari sataa metriä todella kylmässä Atlantin vedessä. Otettiin kengät pois.

 

Vietettiin todella hieno päivä Oronsaylla, siellä ei ole oikeastaan paljon mitään muuta kuin lampaita, ja yksi entinen linnoitus. Löydettiin upea ranta jolla ei ollut ketään muita, pidettiin siellä piknikki ja jatkettiin matkaa. Seuraavana vapaapäivänä käveltiin Colonsayn upeimmalle rannalle Kiloran Bayhin.

 

Tänäänkin meillä piti olla vapaapäivä, ja minulla onkin, mutta koska pääkokkimme Kevin mursi jalkansa pelatessaan jalkapalloa, Heikin vapaapäivä peruuntui. Kevin on nyt Obanin sairaalassa hoidossa, ja tulee takaisin joskus tällä viikolla. Jalka on kuulemma murtunut kolmesta kohtaa, joten Kevin ei hetkeen tule töihin. Keittiössä on vain kolme henkilöä töissä, Kevin, Heikki ja Attila (Unkarista). Kevin on ainoa jolla on kokin koulutus. Meiltä ei siis kohta varmaan saa muuta kuin lammaspataa ja keittoja…

 

Joko esittelin meidän kämppikset? Grace ja Bobby muutti tänne meidän kämppään pari viikkoa sitten. Gracen isä on hotellin baarin pyörittäjä, ja meidän naapuri. Grace oli aikaisemmin lentoemäntä, mutta ilmeisesti kyllästyi olemaan koko ajan pois kotoa, täällä hän hoitaa mökkien siivoamisen. Bobby on yleismies-Jantunen, joka korjaa kaiken. Eli heidän kanssaan jaetaan tämä meidän kahden makuuhuoneen kivitalo.

 

Keskiviikkona saadaan lisää porukkaa meidän työtiimiin, kun James ja Fran (jotka tavattiin jo Australiassa) saapuvat tänne. Tämäkin pariskunta on jo kiertänyt maata ainakin pari-kolme vuotta (yhteen menoon), ja viimeisin seikkailu tapahtui Filippiineillä, josta he sitten ostivat saaren. Ihan oikeesti.

 

Ollaan tehty täällä sen verran pitkää päivää että on väkisin jo alettu miettimään että minne mennään lomalle kun työt täällä loppuu. Loma on nimittäin varmasti tarpeen siinä vaiheessa. Mutta kun maailmassa on ihan liikaa paikkoja minne haluaisi mennä. Onko se sitten Meksiko vai Kaakkois-aasia, Las Vegas vai Karibia, saa nähdä….

 

 

 

 

Travel Answers about Finland

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.