Existing Member?

Iso Matka

Ihmisten ilmoilla

UNITED KINGDOM | Saturday, 14 June 2008 | Views [615]

13.6.2008 Isle of Colonsay

Kerrankin on jotain mistä kirjoittaa, muutakin kuin työt. Päästiin nimittäin käymään Obanissa, ihan yön yli reissulla. Täällä briteissä pitää ulkomaalaisen käydä haastattelussa ennenkuin voi saada "national insurance" numeron, joka liittyy jotenkin verotukseen, ja se on myös vakuutus tapaturmien yms varalta. Tätä varten minun ja Heikin piti lähteä käymään Obanissa. Ei haitannut yhtään, siinä päästiin samalla ostoksille oikeaan ruokakauppaan, kun se ainoa kauppa täällä saarella on aika kallis eikä sieltä saa läheskään kaikkea.

Keskiviikkona astuttiin siis laivaan puolenpäivän maissa, ja 2,5 tunnin päästä oltiin Obanissa ja käveltiin suoraan työnvälitystoimistoon haastatteluun. Haastattelu kesti noin tunnin, ja siellä kyseltiin tarkkaan kaikenlaista, olisi muun muassa pitänyt muistaa mihin aikaan kesästä olin kielikurssilla englannissa 14 vuotta sitten. En ihan muista.

Haastattelun jälkeen käveltiin vähän matkan päähän Bed & Breakfast paikkaan, jonka omistaa meidän työkaverin äiti. Heitettiin rinkat nurkkaan ja lähdettiin kävelylle. Ensin suoritettiin kosmetiikkaostokset Bootsissa, josta mukaan lähti aika iso kassillinen shampoota, hammastahnaa ja kaikenmaailman rasvoja. On kuitenkin mahdollista että seuraavan kerran päästään ihmisten ilmoille vasta syyskuun lopulla kun meidän työsopimus loppuu.

Ja kun kerta oltiin ihan kaupungissa, niin pitihän sitä käydä syömässä jotain mitä saarella ei saa, eli pizzaa. Muutenkin oli parempi että käytiin syömässä ensin ennenkuin lähdettiin ruokaostoksille. Pizza ei ollut maailman paras, mutta kyllä se alas meni. Sitten lähdettiin pitkän kauppalistan kanssa Tescoon. Oltiin kumpikin otettu rinkat mukaan että saadaan kannettua mahdollisimman paljon ruokatarvikkeita, ja ne tuli täytettyä aika tehokkaasti. Colonsayn kaupasta saa kyllä tärkeimmät elintarvikkeet, mutta esim. tuore liha, jogurtti, vihannekset ja hedelmät on parempi hankkia mantereelta.

Yö nukuttiin oikein hyvin ihanan pehmeillä sängyillä, ja aamulla meille oli aamupala valmiiksi katettuna kun herättiin. Tilattiin taksi ettei tarvinnut kantaa kaikkia ostoksia satamaan. Ei se kovin pitkä matka ollut, mutta ostoksia oli aika paljon.... Laiva lähti yhdeksältä aamulla, sitten taas 2,5 tuntia laivalla takaisin Colonsaylle. Ehdittiin vielä kokata makaroonilaatikko ennenkuin piti mennä illaksi töihin.

 

 

Travel Answers about United Kingdom

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.