Existing Member?

Iso Matka

Time flies when you´re having fun, hey!

UNITED KINGDOM | Sunday, 4 May 2008 | Views [592]

4.5.2008 Isle of Colonsay

Viikko meni taas tosi nopeasti, niin kuin meidän kollega Australialaisella mangofarmilla sanoi: "Time flies when you´re having fun, hey???" Ja niinhän se lentää kun on suurimman osan ajasta töissä. Heikillä alkaa keittiötyöt sujua, eilen oli tosi kiireinen ilta ravintolassa, ja hyvin pojat pärjäs. Pääkokki Kevin osaa hommansa ja häneltä löytyy kärsivällisyyttä opettaa asioita.

Meidän jokaviikkoinen vapaapäivä on keskiviikko, ja ensimmäisenä vapaapäivänä lähdettiin kävelyretkelle tutustumaan saareen. Täällä on paljon kävelyreittejä, ja oikeastaan täällä voi kävellä missä vain. Aurinko paistoi ja oli lämmintä kun lähdettiin kohti golfkenttää, ja sen kohdalta suunnattiin Ardskenish niemeä kohti, ja sieltä Strandille. Strand on ranta saaren eteläpäässä, ja kun on laskuvesi, sieltä voi kävellä 1,5km pitkää hiekkadyyyniä pitkin Oronsayn saarelle. Kun saavuttiin Strandille, alkoi sataa kaatamalla vettä. Onneksi saatiin autokyyti takaisin hotellille, muuten oltaisiin kastuttu aika perusteellisesti.

Pikkuhiljaa ollaan tutustuttu saaren asukkaisiin, ja niitähän ei ole kuin sata, joten kaikki tuntee toisensa. Hotellin pubi kun on ainoa koko saarella, se on kokoontumispaikka niin saarelaisille kuin vierailijoillekin. Täällä ei pääse tapahtumaan mitään ilman että kaikki tietäisi siitä. Jos haluaa pitää salaisuuksia, niitä ei kannata kertoa kenellekään.

Asustellaan talossamme ainakin toistaiseksi kahdestaan, mutta todennäköisesti jossain vaiheessa saadaan kämppiksiä. Ensi viikolla tulee ainakin kaksi uutta työntekijää, ja pian alkaakin olla enemmän kiirettä. Oli hyvä että tultiin tänne vähän aikaisemmin, ja ehdittiin oppia hommat ennenkuin alkaa olla tosi kiirettä.

Jos muuten joku innostuu lähtemään käymään täällä, niin Ryan airilla pääsee halvimmalla Tampere- Lontoo - Glasgow, me maksoimme vain 50 euroa/suunta/hlö. Finnair lentää Helsingistä Edinburgiin, mutta se taitaa olla aika kallis. Glasgowsta pitää tulla junalla Obaniin, joka on pieni kaupunki tuolla rannikolla, ja sieltä sitten lautalla tänne saarelle. Majoitusta täältä löytyy monenlaista. Halvin on reppureissaajille tarkoitettu hostellin tyylinen talo, joka taisi olla 13 puntaa/yö/hlö. Eli se taitaa olla vajaa 20 euroa. Sitten löytyy mökkejä vaikka minkälaisia ja minkä kokoisia. Jos joku innostuu, ilmotelkaa niin autetaan täältä suunnasta järjestelyissä. Luontointoilijoille ja muuten vaan ulkoiluihmisille tämä on paratiisi, ja lintubongareillekin löytyy bongaamista vaikka kuinka.

Tässä tämän viikon raportti, lisää taas ensi viikolla. Niin ja katsokaa myös kuvat.

 

 

Travel Answers about United Kingdom

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.