Existing Member?

Iso Matka

Fitzroy Island

AUSTRALIA | Thursday, 2 November 2006 | Views [482]

2.11.2006 Cairns

Hitsilainen, sehan on jo marraskuu. Viime kesana vahan harmitti valilla etta oltiin reissussa kun siella Suomessa oli niin hyvat kelit, mutta nyt ei harmita enaa ollenkaan.

Taman viikon vapaapaivan retkikohteena oli Fitzroy Island, jonne matka kestaa nopella lautalla 45 minuuttia. Naksuja ja hetelmia reppuun ja aurinkorasvat iholle, sitten mentiin. Lautta lahti satamasta aamulla 8.30, ja paluuajaksi sai valita 15 tai 17. Valittiin aikaisempi koska Cairnsista lahtiessa keli ei nayttanyt kovin hyvalta. Vetta ripsotteli ja oli pilvista.

Mutta onneksi merella on usein paljon parempi saa kuin mantereella, joten perilla paistoi aurinko koko paivan. Saarella on muutamia melko hyvia patikointireitteja, mutta koska metsanvartijat polttivat metsaa kukkuloilla, ei sinne ollut menemista. Eipahan tarvinnut ruveta urheilemaan.

Kaveltiin rannalta toiselle, syotiin evaita ja loikoiltiin hietikolla. Fitzroylla voi myos snorklata ja tutkia heti rannasta alkavia koralleja. Saarella on jo vahan rapistunut "lomakeskus", jolla on bungaloweja aivan rannassa. Viimeinen tunti ennen lautan lahtoa maisteltiin paikallista rommikolaa keskuksen uima-altaalla ja pohdittiin kuinka monta senttia Suomessa on jo lunta...

Taalla Cairnsissa alkaa kayda jo aika vahiin, ollaan lahdossa taalta eteenpain maanantaina 13.11. Minnakin on palannut Australiaan, ja saapuu nailla nakymin Cairnsiin viimeistaan ensi tiistaina. Jatkamme sitten yhdessa matkaa itarannikkoa etelaan. Bowenissa olisi tarkoitus pysahtya ainakin pariksi viikoksi poimimaan tomaatteja. Jostain kumman syysta tuolla maaseudulla jaa paremmin rahaa saastoon kuin taalla kaupungissa...

Tags: Relaxation

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.