Existing Member?

¡Bienvenido! Een half jaar in Barcelona! Studeren, avonturen beleven en natuurlijk genieten! Lees hier al mijn belevenissen en geniet mee =)

Op zoek naar vakken, vriendjes en een kamer

SPAIN | Tuesday, 8 January 2008 | Views [791] | Comments [7]

Hostel

Hostel

De eerste lange dagen in Barcelona heb ik overleefd ☺ Het hostel is erg fijn, wel rustig, maar erg fijn omdat het zo dichtbij de universiteit is. De eerste avond ben ik wat gaan eten met 3 Brazilianen uit het hostel, dat zijn eigenlijk de enigen die ik heb gesproken in het hostel want de anderen zeggen niet eens hoi… (nee ook geen ola). Gelukkig heb ik al vriendjes gemaakt op school ☺

Tijdens de introductiedag, maandag, waren er 10 Erasmus studenten. Van het vorige trimester zijn er ook nog een paar Erasmus studenten ( ik denk 3 of 4). De school is erg klein, vandaar dat er een strenge selectie was. Daar komt nog eens bij dat er voor Product Design heel veel studenten zijn, dus het is erg moeilijk om vakken te volgen van Product Design. Gelukkig lijkt het me alleen maar leuk om vakken te volgen van de andere richtingen, Grafisch of Interieur ontwerpen.


Omdat de school zo klein is hebben de eerste en tweede jaars les van 8:00 tot 14:30. De derde en vierde jaars hebben les van 15:30 tot 22:00. De meest interessante vakken voor mij zijn 3e en 4e jaars vakken, dus het zijn lange dagen voor mij… Vandaag en gisteren ben ik wat eerder weggegaan om kamers te bezoeken. Gisteren heb ik twee kamers bezocht, maar ze waren allebei heel vies en oud en in een enge wijk. Vandaag heb ik twee andere kamers bezocht allebei bij Spaanse meisjes in huis. De kamers waren allebei in een heel mooi gebouw, schoon, mooi en gezellige meisjes. Ik hoor morgen of ik in de kamer mag (die ik het leukste vind) en anders kan ik in de andere kamer meteen intrekken. Dus dat is erg fijn!

De vakken waar ik tot nu toe ben gaan kijken waren allemaal erg leuk. Ook de leraren zijn erg aardig en de meeste willen wel Castellaans (gewoon Spaans) praten, want Catellaan, wat in Barcelona wordt gesproken, kan ik al helemaal niet verstaan. De meeste leraren (of misschien wel allemaal) zijn ontwerpers en deeltijd leraar, dus dat is erg leuk. Aan het einde van de week moet ik beslissen welke vakken ik wil volgen. Het ziet er naar uit dat ik op donderdag vrij ben, want dan worden er alleen theorie vakken gegeven, en dat wordt sterk afgeraden als je nog niet zo goed Spaans kan. Er wordt geen Spaans gegeven op de universiteit, maar ik heb al een lijst gekregen met spaans cursussen die ik kan volgen hier in Barcelona.

Hasta Pronto!

Liefs, Celine

Tags: Searching

Comments

1

Hey C!

Wat fijn allemaal, t klinkt echt goed!
Hopelijk krijg je die kamer!
Vind het echt super leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt! Wel blijven doen hoor!

Dikke kus en ik duim voor jou!!

  Prisje Jan 9, 2008 10:42 AM

2

Kijk eens aan: nog maar amper 3 dagen in Barcelona en toch al heel wat opgeschoten. Kamer, vakken, vriendjes :-)
Heb je ook nog een beetje van de stad kunnen zien of bewaar je dat voor later?
Ben benieuwd naar je tapas ervaringen strakjes - eens kijken of dat net zo leuk is als de aperitivo in Milaan!

Groetjes uit Friesland !

Marjoleine

  Marjoleine Dijkhuis Jan 9, 2008 6:30 PM

3

Klinkt al goed hee Celieneke!! Leuke vakken, een huisje en wat vriendjes.. Als je het maar niet zo leuk gaat vinden dat je er voor altijd blijft..! (Of wel, dan kom ik gewoon ook bij jou wonen ;-)!) Ben wel nieuwschierig naar al je vakken daar.. wel tof dat ze daar zoon breed aanbod hebben. Alleen colleges tot 22:00 lijkt me wel pittig.. Ik wens je weer veel plezier en succes en ik kijk al uit naar je volgende berichtje!
Kusje! Jorijn

  Jorijn Jan 9, 2008 8:38 PM

4

Cee'tje!! Leuk dat je zo snel al wat schrijft!! Klinkt echt vet allemaal, gelukkig gaat dat best soepel met die kamers, beter :D Bij Spaanse meisjes is wel vet, dan kan je goed spaans oefenen en zij kenne de buurt enzo.. Ben benieuwd naar je nieuwe avonturen!
Je krijgt wel een raar ritme met dat rooster zo, is meteen echt heel anders. Succes met alles en have fun!! Take Care kusss

  Boukie Jan 10, 2008 12:53 AM

5

He Celine!

Geweldig Barcelona. Klinkt goed! Leuk om al je verhalen te lezen en te horen wat je allemaal meemaakt. onwijs veel succes daar met studeren, vriendjes maken en genieten! Vanuit een druk ORAS hok in Delft

Knuffel Daan

  Daan Jan 10, 2008 8:29 PM

6

heee celine!

wauw klinkt gaaf allemaal je verhalen! hoop dat je de kamer krijgt!
maar colleges tot 22h.. wel releaxed eigenlijk, kun je elke dag uitslapen!! :D leven in barca is toch allemaal wat later op de avond ;)

nog heel veel plezier en succes en hoop dat je nog veel verhalen blijft schrijven :D

x ES

  Esther Jan 10, 2008 9:59 PM

7

Haai Celine,

Klinkt goed allemaal! Ik heb je helemaal niet meer gesproken maar wil je alsnog een hele fijne tijd daar wensen en hoop dat je er helemaal thuis gaat voelen en veel leuke dingen mag meemaken! Ik ga waarschijnlijk komend half jaar ook mijn spaans weer wat ophalen want je vergeet het snel! Succes met je vakken en tot het volgende berichtje!
xx kat

  Katinka Jan 13, 2008 9:12 PM

 

 

Travel Answers about Spain

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.