Existing Member?

¡Bienvenido! Een half jaar in Barcelona! Studeren, avonturen beleven en natuurlijk genieten! Lees hier al mijn belevenissen en geniet mee =)

kamer: check!, vakken: check!, vriendjes: check!

SPAIN | Saturday, 19 January 2008 | Views [1592] | Comments [7]

Elisava

Elisava

Hola!


Weer een berichtje vanuit het zonnige Barna! jaa... want het zonnetje schijnt al lekker hier! als het zonnetje weg is is het wel wat frisjes, maar in de zon zo'n 16 °C



Jammer dat mijn kamertje maar een klein raam heeft, dat uitkijkt op een blinde muur. Ik zit sinds afgelopen zaterdag in dit kamertje. De kamer is heel klein (8-10 m2), maar de rest van het appartement is gelukkig groot. Mooie grote keuken en woonkamer én 3 leuke huisgenootjes! 2 Catelaanse meisjes en een Mexicaanse jongen. Vlakbij de wijk Gracia, een door Barcelona opgeslokt dorpje. Een hele leuke (en veilige) buurt.



Afgelopen vrijdag moest ik opgeven welke vakken ik wil volgen. Omdat ik nog niet bij alle vakken had gekeken heb ik extra veel vakken gekozen, zodat ik als nog een keuze kan maken. Ik mag namelijk tot eind van de maand nog vakken ruilen en tot eind februari mag ik vakken laten vallen. Ik had 7 vakken uitgekozen (Elisava studenten volgen elk trimester 6 vakken). Het was dus een drukke week voor mij, ook omdat ik 1e,2e,3e én 4e-jaars vakken volg, wat betekent dat ik van 8:00 tot 22:00 les heb. Daarnaast ben ik ook met een spaanscursus begonnen, 4 uur per week. Ik moest daarvoor al een vak laten vallen, omdat die op dezelfde tijd als de spaanscursus is. Uiteindelijk ga ik deze vakken doen: Portfolio vak, 2 computervakken (Photoshop en 3D programma) en Interior Furniture Design.

Voor dat laatste vak doen we mee aan een ontwerpwedstrijd. Dus alle uiteindelijke ontwerpen worden opgestuurd om mee te doen aan de wedstrijd. De leraar van dit vak is erg aardig. Hij komt uit USA, dus zijn engels is erg goed en zijn spaans is goed te volgen. Hij heeft zijn eigen ontwerpbureau (1-mans) en hij heeft altijd 3 buitenlandse studenten die voor stage zij zijn bedrijf werken. Die stagairs gaven afgelopen dinsdag een presentatie over wat ze op deze stage doen en ook een beetje over de school waar zij vandaan komen. Er was een Frans meisje, een jongen uit Engeland en een jongen uit Nederland die ook in Delft woont. Heel toevallig dus! Vandaag zijn we voor dit vak op een excursie naar een fabriek buiten Barcelona geweest waar ze hout buigen voor bijvoorbeeld meubels. Heel interessant om te zien allemaal!

De details weet ik allemaal niet, want dat werd allemaal in het Catelaans uitgelegd... :-/

De meeste studenten willen gelukkig wel helpen als je het vraagt, al is hun Engels vaak heel slecht. En met de andere Erasmus studenten is het gelukkig ook heel gezellig ;)


meer verhaaltjes en foto's volgens snel :)


Hasta luego!

Celine

Ps. tot 13 maart is hier in Barcelona de tentoonstelling Bodies te zien!

Tags: Friends

Comments

1

Hey C

Het klinkt echt te tof..:D
Super leerzaam volgens mij en dan vooral omdat t ook zo leuk is!Echt jammer dat ze zulke vakken niet hier geven..maar Spanje is ook veel toffer ;)
Kus Roos

  Roos Jan 19, 2008 9:16 PM

2

Hey celientje!
mooi te horen dat je het goed naar je zin hebt. heb je de sms van je sis en mij van de week gekregen? want we willen langskomen!!! laat maar wat horen dan gaan wij wat boeken. veel plezier met je nieuwe vriendjes en dikke kus!

  marjolein Jan 19, 2008 11:23 PM

3

hee celine,
egt leuk om al je verhalen te lezen!
ik ben jaloers op je mooie weer!
heel veel plezier daar! geniet van de stad en alle leuke dingen daar!
x merel

  merel p Jan 20, 2008 8:51 AM

4

Je verveelt je niet, zo te lezen :-) Fijn dat je in een leuk huis woont en het er naar je zin hebt. Wat lijkt het weer daar zalig,hier is het knudde.
Hoe is het eten? Al wat nieuwe recepten gevonden?
Leuk, al je verhalen, ga er mee door, hoor !

Groetjes,
Hommo en Marjoleine

  Marjoleine Dijkhuis Jan 22, 2008 8:07 PM

5

hee celine,
klinkt goed allemaal! super relaxed dat je een leuk (klein) kamertje hebt. Geniet er van en we zullen aan je denken met iets minder goed weer.
Veel plezier!!!

liefs kus marieke K

  marieke Jan 25, 2008 6:36 AM

6

Hoi Celine,

Tof joh, dat je al zo snel een kamer gevonden heb. Het klinkt allemaal goed. Veel succes met je Spaans en de andere vakken en groetjes vanuit een grauw en druilerig Kruiningen.

  Anneke Jan 28, 2008 8:29 PM

7

Dag Celine,

Ik kwam toevallig op je blog terecht omdat ik volgend jaar ook op Erasmus kan naar Elisiva. Wat ik er al over heb gelezen spreekt me heel erg aan, aan iemand die daar zit kan er waarschijnlijk beter over vertellen :)
Ik had een paar practische vragen, zoals de taal waarin de lessen gegeven worden? In het spaans, het catalaans?
Als je tijd hebt, laat je me dan iets weten?
Groeten!

  Eva Mar 10, 2009 4:14 AM

 

 

Travel Answers about Spain

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.