Existing Member?

Brulboom in Uruguay

El classico, Sinterklaas en grote vangsten!

URUGUAY | Thursday, 9 December 2010 | Views [804]

De nieuwe aanwinst in ons huis is een vriend van Oski, genaamd Andres, die momenteel in Spanje woont, in een dorpje naast lloret de mar. Als vakantie komt hij elk jaar overwinteren in Uruguay om uiteraard zijn ouders, vrienden en andere familie te bezoeken. Dit jaar denkt hij erover om drie maanden te blijven, waarvan eentje in Montevideo. Tot ongeveer 10 December verblijft hij in de kamer die Remy zojuist heeft verlaten.

Gezellige vent, en het eerste weekend nodigt hij ons uit voor zijn veraardag bij zijn moeder in huis in la floreste,een prachtig kustplaatsje. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen en dus genoten we van lekker eten, een potje voetbal op het strand en de eerste keer dit jaar in zee!

In hetzelfde weekend, op zondag, vond de spectaculaire voetbalclassico plaats! Een duel tussen de twee grootste clubs van Uruguay, die allebei ook nog in de race waren voor het kampioenschap. Dit mag je niet missen dus zijn we voor veel te dure kaartjes (35 euro, is hier heel duur voor voetbal!, normaal kost een wedstrijd zo'n 5-8 euro) via een doorverkoper op straat, binnengekomen! In de kiosken waar ze de normale kaarten verkochten namelijk, waren de 60000 kaarten in een half uur uitverkocht! Helaas was de wedstrijd slecht en eindigde in 0-0 maar het spektakel met al die temperamentvolle Zuid Amerikanen was geweldig!

Omdat we het weekend van 5 december in Salto waren moest Sinterklaas gevierd worden in het weekend ervoor. Want Sinterklaas kunnen we natuurlijk niet vergeten. Als kado van Han hadden we een tegoedbon gekregen voor een typisch Nederland pakket, en dus hadden we die nu ingeschakeld en waren we voorzien van pepernoten, schuimpjes, marsepijn, kikkers en chocomunten! Nogmaals dank, Han! Ook hadden we bedacht om via lootjestrekken.nl met wat Uruguyaanse vrienden lootjes te trekken. Ondanks de gebruiksaanwijzingen van Digna, bleek dit een behoorlijke uitdaging, evenals voor ons de gedichten in het Spaans. Moeilijk moeilijk en maar een rare traditie maar uiteindelijk verschenen er geweldige gedichten en kadootjes en zijn wij ook geslaagd voor het examen 'spaans dichten'. Jippie, we gaan vooruit!

De week daarna dus richting het noorden. Allereerst waren we uitgenodigd door het hoofd van de provincie Artigas om daar ons project te laten zien en een tour te maken langs schooltjes; daar waar ons project ook goed geïmplementeerd zou kunnen worden. Tevens twee interviews voor de tv. Super grappig, op van die mooie lokale zenders waar alle gaucho’s naar kijken! Wederom een mooie eraring en heel goed voor ons project! De dag erna Dr. Cordoba op bezoek, die de directeur is van een gezondheidsorganisatie van de overheid. Vrij belangrijk dus. De dagen erna onze laatste bezoekjes aan de scholen voor de zomervakantie, om onze eerste versie van het spel te testen. Mooie en interessant bezoekjes met super leuke kindjes die ons altijd veel energie geven om hard voor het project te werken! (meer over deze drie bezoeken is te lezen op www.movimientofoundation.nl).

In het weekend na deze intensieve week, het weekend van 4 en 5 december was het tijd om even lekker uit te rusten. Voor Mark noodzakelijk want die was geveld door de hitte (zo'n 38 graden en hele sterke zon). 1,5 dag in bed met een koude doek op de kop deed wonderen! Zondag namelijk allebei weer topfit om om half acht met Oscar, een vriend in Salto, te gaan vissen in de rivier! Oscar heeft een bootje en had ons uitgenodigd! Wat een leven op zo'n bootje op de rivier! Varen, kletsen, koelbox mee en visjes vangen. Vooral voor Mark een droom, maar ook Digna beviel het maar al te goed! 8 prachtige, behoorlijke grote vissen gevangen, maar met een kusje op de kop (zoals in het tv programma) weer terug het water in gelaten! 's Middags een lekker biertje in de schaduw en Digna kon het uiteraard niet laten even een duik in de rivier te nemen. Daarna met een schoenendoos vol super lekkere grote aardbeien (kadootje van Oscar) in de bus terug naar Montevideo. Op naar nog drie weken hard werken voordat de ouders van Digna komen en vier weken vakantie kan beginnen!

 

 

Travel Answers about Uruguay

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.