Existing Member?

Brulboom in Uruguay

Uruguayaanse Safari en vertrek Remy

URUGUAY | Friday, 12 November 2010 | Views [667] | Comments [1]

De zomer komt eraan en vooral Digna heeft daardoor weer een beetje extra energie om de laatste weekjes voor onze vakantie er nog even tegenaan te gaan. Al hebben we echt zin in een paar weekjes niks en gezellig met de ouders van Digna naar Patagonie te gaan voor een portie toerisme. Dat krijg je als de routine erin sluipt en de lange werkweken achter de computer ons een beetje gaan opbreken.  Met kerstmuziek proberen we alvast een vakantie/kerstgevoel op te wekken omdat het weer (zomer!) en de stad ons dat gevoel niet geven. Hier nog geen kersthits op de radio, geen etalages vol Kerstmannen en geen verlichting in de bomen. Misschien dat het nog komt…..

Vorige week zijn we weer naar ons projectgebied gegaan voor een paar vermoeiende dagen met workshopjes in de klasjes en met vooral heel veel spaans praten. Dit gaat steeds beter maar kost toch altijd wel veel energie. Echter maakte onze Uruguayaanse safari veel goed! Vorig bezoek hebben we een gaucho ontmoet in een pulperia (winkel/bar) in the middle of knowhere. Hij nodige ons uit om een keer langs te komen op zijn ranch. Zo’n aanbieding laten we natuurlijk niet schieten en met een Jeep uit het jaar nul, die we van dokter Soto konden lenen zijn we nog verder het platteland ingehobbeld.

Wat een belevenis, het leek net een safari, maar dan tussen de koeien en schapen. Aangekomen op de ranch werden we verwelkomd door de kelner die net bezig was een lekkere hartige taart te bakken. De dueno kwam een beetje later, die was nog te paard om de schapen bij elkaar te lokken. We kregen een rondleiding op de ranch, inclusief de slachtplaats.....geen fijne plek! Maar het idee dat de beesten hier een geweldig leven hebben en het vlees dus niet biologischer kan, maakt een boel goed. Geen volgespoten koeien in kleine hokken, waardoor het vlees ook een stuk lekkerder is! Kunnen we in Nederland wat van leren!

Na een biertje en een hartige taart was het tijd om weer met de jeep terug te gaan naar het huis van dokter Soto. Gelukkig werkten de lichten van de jeep, alleen kregen we hem niet meer aangeslingerd. Motorklep open, telefoontje aan dokter Soto voor het geheim en daar ging ie weer! Hobbel de hobbel, stuiter de stuiter, op naar bed, met iemand achterin die de benzine jerrycan met een steen dicht moest drukken om niet te veel benzine te verliezen!

Gelukkig achteraf dat we nu zo’n mooi avontuur beleefd hebben, want eigenlijk zou Mark helemaal niet meegegaan zijn. Die zou namelijk tegen de wereldtop spelen in de Zuid Amerikaanse Champions league voor volleybal, met de landskampioen van Uruguay. Helaas door een blessure heeft de coach voor meer zekerheid gekozen en kon Mark, na behandelingen van de fysiotherapeut van het beste voetbalteam van Uruguay en een heleboel poespas, toch thuisblijven. Achteraf misschien wel goed, want tegen de landskampioenen van Argentinië en Brazilië had hij waarschijnlijk een helm nodig gehad.

Remy, onze Zwitserse huisgenoot, heeft er inmiddels alweer drie maanden opzitten en heeft deze week ons huis verlaten om nog twee maanden te reizen in Zuid Amerika. Na een bezoek aan mercado puerto (een treinstation vol met barbequeplaatsen waar je van alles kunt eten), een carnaval museum, een pannenkoekenfeestje en een dikke knuffel hebben we hem uitgezwaaid. De kamer is dus weer leeg en het huis bestaat nu weer uit ons en Oski.

Comments

1

Goed verhaal weer.
Gelukkig dat er nog geen kerst sfeer hangt, het is nog niet eens half november! Hier komt sinterklaas eerst gewoon nog langs, met een feestje op de ambassade, wordt daar in Uruguay niks mee gedaan?

  Emiel Nov 12, 2010 11:32 AM

 

 

Travel Answers about Uruguay

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.