Existing Member?

Brulboom in Uruguay

Lange weken, mooi leven

URUGUAY | Friday, 15 October 2010 | Views [690] | Comments [1]

Macanudo, vamos rapidos. De tijd vliegt voorbij en we hebben flink wat achter de culo. We zitten al over een kwart van ons geplande verbijf in Uruguay. Meer en meer maken we onderdeel uit van Uruguay en haar reilen en zeilen, maar worden we nog meer Europees gezien onze overvolle agendas. Que paso?

In het weekend van 24 tot en met 27 september waren Joyce en Bram op bezoek in Uruguay. Na een hektische aankomst en een klein biertje in de oude stad, hebben we de dag erop de bus genomen naar het zogenaamde Paradijs van Uruguay: Cabo Polonio.

Concept: geen elektriciteit, geen verkeer en achter rijen van duinen een dorpje op een kaap in een natuur reservaat. Huisje huren op het strand, zonnetje, hangmat, parrilla en even helemaal niks. Behalve voor padvinder Bram, die het halve weekend het vuur niet aan kon krijgen.

De enige andere inspanning was De Grote Zoektocht naar een zeeleeuw. Die zouden daar wild rondhobbelen. Survivaltocht over rotsen in zee, verrekijker mee (zoals alle Uruguayanen) en na uren zoeken, ja! Kijk daar zwemt er een. Dik content naar attractie 2: de vuurtoren. Babbeltje maken met de opzichter, die ons verwijst naar het achterdek van de vuurtoren (vuurtoren jargon). Liggen er 100.000 van die dikzakken op steenworpafstand te mekkeren. Super mooi, net als de gespotte walvis.

De week erop zijn we naar Corboba, Argentinie gegaan. Mark had een volleybaltoernooi en Digna kon ook gezellig mee. De organisatie was Zuid Amerikaans. We hebben 15h in de bus gezeten voor 3 wedstrijden van 2 sets in 3 dagen. Het was desondanks vermoeiend, door het bier, de schreeuwende hockey sletjes en het vele spaans. Top weekendje, wederom.

We vinden beide onze eigen activiteiten, niet geheel verkeerd als je alles al samen doet. Maar in Uruguay is het allemaal soms even net niet. Zo is Mark gevraagd om met de landskampioen van Uruguay voor een week mee te gaan naar de Zuid Amerikaanse beker volleybal in Argentinie, eind oktober. Vet. Serieuze aangelegenheid, waar ze spelen tegen de wereldtop uit o.m. Brazilie en Argentinie. Maar trainingen bestaan soms uit potjes 'jokeren' in een schuurtje, terwijl de helft van de selectie maar  komt opdagen. De trainer en zijn ontelbare assistenten geven de voorkeur aan een mate.

Digna speelt candombe, een trommel die door de Afrikaanse slaven naar Uruguay is gebracht. Elke avond is er in Montevideo wel een optocht in de straten, erg sfeervol. Ze heeft privelessen, of althans dat is de bedoeling. Maar na 3 weken 3 keer voor een gesloten deur en ondanks goede beloftes van amigo Miguel, lijkt toch de tennis het te gaan winnen.

En het werk? Werkweken van soms 60h, hebben we bijna een prijs gewonnen, zijn we net terug uit Valentin (vet leuk wederom) en ervaren we wat eten op het platteland inhoudt. Het lijstje: koeiendarm, nieren, klieren, caipibara, gordeldier, emu en haar eieren zo groot als handballen. Ricisimo!

Comments

1

Hola chicos,
Klinkt goed allemaal daaro. Goeie dingen aan het doen en je ook nog 's goed vermaken. Meauix wark!

  Runneeee Nov 1, 2010 12:41 AM

 

 

Travel Answers about Uruguay

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.