Existing Member?

Brulboom in Uruguay

Uruguayaanse verjaardag

URUGUAY | Tuesday, 31 August 2010 | Views [609] | Comments [2]

We zijn weer helemaal het baasje. De virus aanval van 2 weken is doorstaan. En met een week vertraging zijn we alsnog naar het projectgebied geweest, hier te lezen. De foto’s zijn eerder geupload. Dankzij dit bezoek zijn we allebei weer helemaal vol energie na het warme onthaal door de kinderen en leraren. En dat hadden we even nodig na alle lange werkdagen, computerfrustraties en discussies in EngSpanol.

De taal is sowieso een hilariteit op zijn tijd. Zo hebben de schaarse Uruguayanen die Engels praten soms een moeilijk accent. Als je wordt gevraagd om de “sheep” te besturen, de jeep die letterlijk naast een schaap staat, dan kijk je raar op. En op zijn beurt is Digna altijd bankzitter bij de volleybal. Want een “afuera” is geen buitenaanvaller, maar zit op de bank (buiten het veld). Ze noemen de buitenaanvaller “punta”, weer iets anders dan een puta.

Desondanks gaan we vooruit. Vooral Digna pakt het snel op. Onze nieuwe huisgenoot Remy (Zurich) staat soms versteld. Maar na 2 uur Spaans praten hebben we allebei het idee de marathon gelopen te hebben. Helemaal kapot. Maar nog vervelender is dat het geduld van de gesprekspartner keer op keer op de proef gesteld wordt. Gelukkig hebben ze de tijd hier.

Over tijd gesproken, we worden al echte Uruguayanen. Zo kwam Mark 1,5h te laat op zijn eigen verjaardagsfeestje. Zaterdag de 28ste vierde hij met een asado (barbecue) zijn 27ste verjaardag. Omdat iedereen al ruim op tijd was uitgenodigd en 3 dagen van te voren bleek dat de eerste competitiewedstrijd samen viel met de asado, werd het even wat schuiven. De wedstrijd begon natuurlijk veel later. En er volgde een lange, maar zinnerende 5 setter tegen de voormalig landskampioen. Ondanks het 3-2 verlies een top resultaat.

Op de zondag zijn we met een lichte kater naar een voetbalwedstrijd gegaan. Nacional (het Ajax van Uruguay, oud club van Suarez) speelde tegen het nietige Fenix. Het blameerde zichzelf met een 3-0 verlies. En aangezien we op clubjacht zijn, we moeten toch een club supporten dit jaar, maakt Penarol een betere kans om ons clubbie te worden.  

Voor de komende dagen moeten we het concept rapport opsturen naar een van onze subsidieverstrekkers (Plan Ceibal). Tezamen met de verhuizing naar een ander kantoor een erg druk. Gelukkig staat vrijdag een trip naar Buenos Aires op de agenda. Hier ontmoeten we Bram en Joyce. We kijken er enorm naar uit!

PS: nog heel veel dank voor alle felicitaties, leuk om wat te horen uit Nederland!

Comments

1

Ondanks dat we elkaar skypen, zijn wij toch altijd heel erg benieuwd naar de verhalen en de foto's. Wat zijn ze weer leuk! We krijgen steeds meer zin om die kant op te komen! liefs!

  Jos en Ria Sep 1, 2010 2:10 AM

2

Mark & Digna!

Mooie verhalen! Volgens mij vermaken jullie je prima als ik het zo lees.. begrijp dat jullie inmiddels ook in Buenos Aires zijn geweest, is het daar nog steeds mooi ;)?

Hier is de vakantie natuurlijk weer voorbij en komt de herfst eraan...geniet er dus maar mooi van!

  Han Sep 14, 2010 6:39 AM

 

 

Travel Answers about Uruguay

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.