Existing Member?

Brulboom in Uruguay

Virus attack

URUGUAY | Wednesday, 18 August 2010 | Views [524] | Comments [2]

We zijn net terug van de Uruguayaanse Iguazu watervallen. Omdat die in Brazilie wat te ver zijn, hebben we zelf de watervallen nagebootst. Een wervelende show, waarbij we om beurten elkaars gekletter lieten horen. We waren getroffen door een virus. En weer een paar dagen plat. Het gaat lekker hier met ons "gezondheidsproject", por favor, Saludame!

Afgelopen zaterdag had Mark zijn eerste volleybalwedstrijd. We hebben beide een club gevonden en spelen voor Universidad de Catolica. Er was weer iets via via geregeld, zoals alles via via gaat. We hoeven ook niet te betalen, maar dat vinden we onzin.

Aangezien volleybal een hele kleine sport is in Uruguay, zijn er slechts 3 competities (A, B en C). Ook zijn de onderlinge verschillen erg groot. Zo speelt Digna in competitie C. Sommige teamgenoten kunnen prima in de promotieklasse mee. Anderen zouden in de 4de klasse moeten buffelen.

Mark speelt in A en dat is met de Nederlandse promotieklasse te vergelijken. Met zijn 2m gaan de ballen vaak over het blok. De teamgenoten zijn echte macho’s en sommigen erg technisch. Maar het positiespel is duidelijk minder en het 'domme huffen' prevaleert te vaak het verstand. Desondanks zijn we allebei erg blij dat we eindelijk lekker kunnen sporten, naast het ren-hijg-en-strompel-werk over de rambla.

Mark’s eerste wedstrijd afgelopen zaterdag, een oefenpartij voor het begin van de tweede helft van de competitie, was met 3-2 gewonnen. Eenmaal thuis met supporter Digna viel de grond onder hem vandaan. Net als 2 jaar terug was er bezoek van het gastroenterocolitis virus. En binnen een aantal uur had ook Digna het effect van het virus te pakken.

Voor Digna was het minder heftig en zij huppelt onderhand weer fit rond. Mark heeft 2 dagen zijn bed niet verlaten en komt niet verder dan 2 strompelingen. Helaas ging ons bezoek aan Salto hierdoor niet door. De volgende week gaan we weer naar de schooltjes. Voor nu houden we ons koest.

Comments

1

Wednesday, 18 August 2010 staat er boven dit stukje. Dat kan helemaal niet! Op het moment dat ik dit typ is het hier in Utrecht dinsdag, 17 augustus 2010, 22:15. Dan is het in Uruguay nog 4 uur vroeger en is 18 augustus nog toekomst.
Maar dat terzijde. Ik hoop dat jullie beider afweersysteem binnenkort tot een zodanig onoverwinnelijk niveau is gegroeid dat jullie eindelijk eens ongehinderd door kunnen gaan met jullie fantastische werk! Groet, Conrad.

  Conrad Aug 18, 2010 6:16 AM

2

Hola chicos,
Alweer opgekrabbeld? Goed bezig daaro lees ik wel weer. Mooi hoor!
Ciau

PS En de Nederlandse zomer is ook niet echt alles hoor ;-)

  Runneeee Aug 29, 2010 4:02 AM

 

 

Travel Answers about Uruguay

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.