Existing Member?

Nanjing 2007 Exchange studies in Nanjing, China, autumn 2007. To get there I travel the Transsiberian Railway across Asia. Togehter with a mate from Uppsala I will discover some of what China has to offer.

Allhellgona

CHINA | Saturday, 22 December 2007 | Views [620]

Jul är nått som inte existerar i Kina. Då Kinesiska kulturen hade fått sitt fäste gott och väl innan Jesus knatade runt på jorden finns såklart ingen anledning att fira hans födelse. Men är det nått kinserna gillar i dagens Kina så är det att konsumera och spendera. Den som har lite flis vill gärna att det ska synas nu när det är fint att vara rik. Eftersom julen numer handlar om att köpa sig fri från årets samlade skuldkännslor genom materiella klappar kommer säkert högtiden bli alltmer populär i den här delen av världen.

Nått lite annorlunda jag såg den 22:a december var att kineserna har sin egen version av allhelgona. På kvällen av årets mörkaste dag tänder man tillsammans med sin familj små brasor ute på gatan. När jag var på väg hem såg jag först en liten eld, sen en till och en till och förstod att det var mer än ett sammanträffande. Under de senaste veckorna har det sålts små guldfärgade papperskonstellationer som här kommer till nytta. För att ens bortgångna släktingar ska ha pengar i eftervärlden bränner kineserna dessa guldpapper tillsammans med buntvis av falska hundralappar. Skönt för dem att samma valuta är gångbar även i eftervärlden.

Tags: Culture

About adde


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about China

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.