Existing Member?

Ut På Tur Aldri Sur Hola Amigos! Jajamensann.. Velkommen skal du være til min lille reiseside. Kjekt at du tok turen:-) Her vil du kunne lese om hvordan det står til med meg i Ecuador, samt se flotte bilder fra mitt fantastiske Nikon D40 kamera.

Omvisning paa prosjekt, tur til Salinas...

ECUADOR | Monday, 10 September 2007 | Views [395] | Comments [8]

Heisann alle sammen der dere er hjemme I Noregs landJ Hva nytt har hendt hjemme da? Hva har foreksempel prinsesse Martha drevet med I det siste? Siste nytt fra Hotell Ceasar? Give it too me people!!

Neida, slikt er uinterressant, det som er interressant er hva jeg har drevet med, stemmer ikker detJ Jaaaaaaaa.. Hmm jo siden sist har me vollontorer vore med Astrid rundt paa de ulike prosjektene. En slags liten forsmak, imorgen skal vi nemlig ha en sjikkelig tur rundt omkring. Men hvertfall er det ingen tvil om at misjonsalliansen gjor en kjempejobb her nede. Baade med aa starte opp skoler, handicapsentre, fotballbaner, samarbeide med kirker, mikrokrediitt osv.. Man ser raskt at behovet for hjelp her nede er stort, men det er ogsaa tydelig at hjelpen baade har komt og vil komme mer og mer. Misjonsalliansen jobber paa en positiv maate synes jeg. De er med lokalbefolkningen aa f.eks bygge opp en skole, og tar da 90 % av ansvaret selv, resterende 10% faar lokalbefolkningen ansvaret for. Dette betyr at de lokale faktisk maa bidra selv for aa faa det bedre. Dette har positive innvirkninger paa flere omraader. Etter 4-5 aar overlater misjonsalliansen fullt ut ansvaret til de lokale selv, for saa aa bruke sine reassures andre plasser der det trengs. Paa ett veldig fattig omraade, gjennomforer de hus til hus undersokelse og spor hvilke problemer de forskjellige har I hverdagen, og hva de onsker seg for fremtiden. Svaret er often skole og kirke. Disse stedene bygger da misjonsalliansen opp en kirke av bambusstre, og her er det baade undervisning(skole) samt andre jobbrelaterte kurs( da vi var innom den ene kriiken var det foreksempel sykurs for noen damer), og selvsagt gudstjenester. Kirken blir en kjerne for lokalsamfunnet, og ut fra denne bygges det ofte opp en skole o.l. Men mer om dette vil jeg altsaa bli forklart imorgenJ

Hver mandag er det ogsaa vollontorkveld, og paa mandag var vi faktisk aa bowlet paa ett stort handlesenter mitt I byen. Med oss var Andreas(utsending og ansvarlig for mikrokreditt), Oddvar(utsending og ansvarlig for fotballprosjektet) samt to Nye utsendinger som kom for en uke siden.. Det var Goy eg vant selvsagt min gruppe med 135 poeng.. Dog fikk Simon skremmende 165 poeng og Oddvar 153 poeng I den andre gruppen. Eg valgte altsaa rett gruppeJ hehe….. Torsdag var den forste bibelgruppesamlingen, det var ogsaa en suksess.. Elles denne uken har det selvsagt gaatt I spanskundervisning…uhuuu

Naa paa lordag drog vi vollontorer til Salinas. Det er en 2 timers busstur til en liten by med ca 200 000 inbyggere.. Jaa greit stor iforhold til jorpeland, men liten I forhold til Guayaquil. Vi inlosjerte I ett fint lite hostell for 8 $ natten, sammen med to Nye Ecuadorians venner. De kjente tidligere vollontorer som hadde vert her, og tok kontakt med oss. Genialt med noen lokale helter som kjenner omraade, samt har bilJ (Den ble faktisk ranet natt til sondag, tok cdspiller hoytalere og en jekk faktisk. Det morsomste var at det la igjen en maske som kjennemerke, skal prove aa legge inn ett bilde av den).Vi var paa en 2,5 timers hvalsafari lordag foremiddag, det var artig det, selv om de ikke akuratt var lette aa finne.. Men ja me fekk se de! EG kan bekrefta for dere som bare har sett hval paa discovery, at de er sinnsykt stort! AA saa var de kjeeeempesote!!.. Elles ble kvelden fyllt med mat og feiring for Ingrid som ble 20 aar.. Stekte Bananer er foresten meget godt det(dog er det ikke slike bananer som vi har i norge, de kaller de,, offf ka var naa det,, nei sorry det faar eg komme tilbake til, men de er mye storre enn den norske.

Uken som kommer starter fotballprosjektet opp, da er vi fotballvollontorer selvsagt til stede, og gleder oss veldig. Det er ogsaa kamp mellom de to store lagene her I Guayaquil til helgen, Barcelona versus Emelek. Jajamensann..

Du er naa oppdatert kjere leserJ

Me snakkes godt folk..

 

Tags: Adventures

Comments

1

Heisann storebror!:)

Eg kjenne eg bler så sjugt gira på å reisa når eg hørre koss kjekt du har det!! Glede meg te det e min tur:)
Håpe du har det bra, å at savne av oss her hima ikkje e for stort! Kos deg masse!

Klem lillesøsteren!:)

  Bodil Sep 11, 2007 4:55 AM

2

Hola! eller någe sånn.. Virke knall ud med Equador! Eg og såg ein kval herane når eg va på Svalbard - high five!

  jan Sep 11, 2007 6:29 AM

3

Hehe, ja high five for den Jan:-) Kanonbra her ja, lite tvil om det! Koss var det paa svalbard daa?

  trondbond Sep 13, 2007 8:03 AM

4

Svalbard va go greier det! Blei øvedose med geologiforelesningar, men ellers gøy med bla gåturar rundt omkring. Brukte hua og stilongs kvar dag, i motsetning te ka ein ville brukt i equador :)

  jan Sep 14, 2007 10:09 PM

5

Ja, ja eg va nå på SKROVA i lofoten og ""spiste"" hval eg i helgå. Va søde den og både som grilla og i rå tilstand. Gildt å lesa bloggen din Trond. Kost deg videre. Hilsen oss paa HIGHLAND.............

  Onkel på Høyland......... Sep 15, 2007 6:26 AM

6

der var eg totalt oppdatert. ser jo utrlig kult ut dette her Trond, glir rett inn der nede du. Nå må du huska å holda ryggen igang, vilikje ha ein nabo i rullestol hjem,hehe (knytt skoa dine!!!)
Kjekt at du ringte idag, får prøva å få til litt skype møter, eg kommer til å bli en flittig leser, som alltid er dine blogger vannvittig bra lesning.

  Din gode nabo Sep 15, 2007 10:46 AM

7

-Jens August e tebake. Han har dessuten fått dreads. Dødskult!! Astrid styre skuta. Åge e stadig på reis.
-Prinsesse Martha og Prins Ari nyte livet på slottet.
-That's all I know..

  Erot B Sep 16, 2007 2:03 AM

8

Ok, eg har hverken sitt elle spist hval. Har faktisk isje sjø eingang her i landet, men har d topp fordeom. Vurdere å bli byens / landets første forhandler av påhengsmotorer, alt annet er her fra før. Jajamensann! Snakkes Trond! Kos deg videre! Klem fra Nepal

  Jarle Sep 17, 2007 9:02 PM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Ecuador

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.