Existing Member?

Ut På Tur Aldri Sur Hola Amigos! Jajamensann.. Velkommen skal du være til min lille reiseside. Kjekt at du tok turen:-) Her vil du kunne lese om hvordan det står til med meg i Ecuador, samt se flotte bilder fra mitt fantastiske Nikon D40 kamera.

Mat og sânn!!

ECUADOR | Monday, 3 September 2007 | Views [496] | Comments [11]

Jajamensann da var eg her igjen:-) Regner med du har savnet meg? Selvsagt..Her nede er temperaturen fortsatt meget behagelig, pluss minus tredeve grader, hva har dere hjemme? haha.. nei det var stygt sagt..

Tenkte eg sko begynna aa fortella litt om maten her nede. For det er jo alltid spennende naar du reiser ut i verden. Ekstra spennende er det naar du vett du maa spise den hver dag i ett aars tid.. Litt nervòst var det i begynnelsen, hadde en daarlig start med bròdet, fikk meg faktisk til aa spy tror jeg.. Klart jeg ble litt deprimert over det i starten, hehe.. Men har naa funnet ett meget ok bròd som fungerer godt som ristet. Jeg rister faktisk alltid bròdet her nede, de blir mye bedre da:-) Elles maa mann jo ha paalegg og slikt. Siden andreas har hjernevasket meg til aa tro at det kunn gaar ann aa spise syltetòy om morgenen, saa blir det det her nede ogsà. Appelsinmarmeladen har falt meget bra i smak, den smaker nesten like bra som hjemme. Bringeber og jordbersyltetoyet er sà som sà til nà, men det funker det ogsà. Ost og skinke er faktisk ogsà meget bra, var sykt skeptisk til osten, men den var overraskende bra.. Selv om flere av de andre synest den er forferdeli.. hehe, synd for dem! Eg e den einaste som drikker melk her nede. Den hadde eg svert lave forventninger til, og fryktet det verste.. Tror de lave forventningen spilte pà lag med meg. For den er absolutt drikkende kald. Stàr varmt i butikken, og er nok tilsatt sykt mye forskjellige greier, siden den er holdbar ett halv àrs tid.. Eller er det jo vannvittig mye av tropiske frukter o.l. Vett kansje ka 1/10 e for noe.. Men sykt mye godt.. Einaste som e litt stress e at all frukt maa ligge i ett slags middel i noen minutter, for à fjerne en visstnok skummel bakterie.. Men dette er det forskjellige meninger om er nòdvendig. Eg er uansett isje den fòrste som pròver aaa la ver à vaske:-) Sist men ikke minst maa jeg jo si litt om kaffien. Det har til naa godt i pulverkaffe. Det er jo veldig trist, det mà jeg som kaffielsker innròmme. Men det fyller koffeinbehovet, og det er det viktigste. Har ikke sett filterkaffi i noen kaffi endaa, jeg tror de maler bònne selv her nede. For det finnes kaffitraktere à fà kjòpt. JAJAMENSENN, mulig dette ble en smule uinterresant, jeg forstàr det ikke men..

Ja saa ka har eg gjordt siden sist. Jo me var pà FUNKY konsert her om dagen. Det var Lily(spansklereren) som tok oss med. Det var gòy det, absolutt, problemet var at konserten egentlig skulle starte 6, men FUNKY kom ikke fòr halv 9. Saa det var 2,5 timer med forkonserter av ulik kvalitet..

Pà fredag naa var med paa ein konsert nede i byen, det var pà en lokal pub. Koseli plass, med koselige folk. Veldig morsomt. Trur eg la inn ett bilde derfra ogsà..

Igàr invitert marte oss hjem til den familien der hun bor. Der hadde det vert ungdsomsmòte fòr vi kom. Faren og hans to sònner er prester, og har en egen menighet her i nord. Det var artig, siden marte hadde gitt klar besje til alle (ca 30 stk), at de ikke skulle snakke engelsk med oss. Ikke det at sà veldi mange kunne det heller:-) Sà det var jo gòy aa si hva jeg heter og hvor jeg bor àsànn til 30 stk.. hehe,, elles fikk vi ver med pà ett par leker. Her i ecuador er det slik at de som ikke vinner mà ta en straff. `Jeg slapp heldigvis à synge som noen andre màtte..hehe.. Eg skulle enkelt à greit si 5 navn paa de som var tilstede, sà hadde de lagt en forutbestemt liste med hva jeg skulle gjòre. For eksempel kunne nr.1 paa listen vere en spark bak, nr.2 en klem.. osv. `Ganske saa uskyldig altsà! Kvelden ble avsluttet med film paa storskjerm, heldiis engelsk tale med spansk tekst.

Videre har jeg snakket med Oddvar som har med fotballprosjekte her nede, det virker veldi kjekt og spennende ut! Gleder meg til à komme igang. Men fòrst mà eg konne sei mer enn "me llamo Trond".. hehe..

Kos og klem fra de varmere stròk, her er det TOPP:-)

Tags: Adventures

Comments

1

Fantastisk kjekt aa høyra fraa deg!Hatt naage av den frukta!Alltid vaska,ja! Det e gutten sin d. . . Lykke t m spraak og alt! knib

  mor Sep 4, 2007 6:26 AM

2

Que tal amigo? ALLTID kjekt å lesa på bloggen din trond - eg en inne omtrent 5-10 ganger daglig for å sjekka om du har skreve någe nytt/lagt ut bilder;)Litt av et eventyr du oppleve, - sko gjedna vore der eg og:)!!! Kos og klem

  Tvillingsøsteren;) Sep 5, 2007 2:44 AM

3

Hei Trond!
Ser ut som du har det kjekt, misunne deg nesten dei opplevelsene som du får ta meg deg. Bare nyt det. I dag pøsregne det, tempen ligger lagt fra 30, i alle fall om vi snakker om noe annen enn kropstemperaturen. Me fylle med på bliggen din.

  Anne Berit (tante pose) Sep 5, 2007 11:42 PM

4

Hei Trondemann...:-)
Været i Bergen er som i går. Har fått dårlige nyheter fra ledelsen på NLA. De er plutselig blitt lite sammarbeidsvillige ang. reising på egenhånd. Er desverre lite jeg kan gjøre med dette. Men er jo mulig jeg allikevel kan få til et besøk i førjulstida. Men det vil selvsagt avhenge av hva økonomien tilater. Så vi får "ta det på sikt".


Mvh

Skuffettore

  Bjørn Tore Sep 6, 2007 12:47 AM

5

Til Mor: Jaja men sann eg e kjempeflink à vaske frukta:-) Fòler meg kjempehygienisk her nede, vasker hendene i sprit av og til ogsà faktisk..hehe..Knib
Hermana: Que chevere, estoy muy bien, gracias;-) Kjekt à hòyra at du engasjere deg i mitt opphold her nede! Det e sà langt kanonbra, og bedre skal det bli! Bamseklem rundt magen fra tvillingbror:-)
Min kjaere tante: Kjekt à hòrra fra deg/dokk pà sola:-) Ja du har grunn til à misunne meg, for eg har det varmt og godt, samt masse som skal oppleves! Kjekt at dere fyller med, hils familien! Klems.
Skuffetore: Aiaiai, Que Pena, sà dumt:-( Du fàr se hva òkonomien tillater ja, hadde vert topp med ett besòk av deg, selvsagt.. Men eg forstàr at Los dineros ikke strekker til, for det er dyrt à reise.. En go ecuadorklem (da fòlger det ogsà kyss med) fra meg;-)

  trondbond Sep 6, 2007 1:13 PM

6

¡Hola Trond! Es muy emocionante seguir sus aventuras en el otro lado. Leo sus bloggs una vez o dos veces una semana.

respeto Tio Odd.

  Odd Frode Sep 7, 2007 11:24 PM

7

Det er godt du står på at det er kun en ting som er spiselig om morgenen, og det er syltetøy..
Og som syltetøy er jeg enig, det er ingenting som slår appelsinmarmelade for tiden.. Har vært noe innom eplegele og bjørnebærsyltetøy i det siste. Men til morgen er ingenting som en skive med et tykt lag appelsinmarmelade...

Appelsinmarmelade er forøvrig det eneste pålegget jeg eier for tiden...

  Andreas Sep 8, 2007 1:16 AM

8

Jaja...då har eg sannelig meg fått fingen ut og oppretta meg ein skype konto...;)

  sven Sep 8, 2007 7:41 PM

9

Hola Tio. Du snakke bedre spansk enn meg forstaar eg.. Men det eg forsto var at du lese bloggen min, og det er jo bra:) hehe... Tid lerte du deg spansk foresten, du har vell sje juksa, altsaa faat hjelp til aa skrive? eg e uansett imponert!

  trondbond Sep 10, 2007 11:37 AM

10

Appelsinmarmelade er deili ja, det maa eg bare bekrefta enda en gang. Kjopte for 2 min siden mangosyltetoy, har du tru paa det andreas? Ska gje tilbakemeldinger paa det:-)

  trondbond Sep 10, 2007 11:39 AM

11

Bra Sven, daa ska meg og deg ha mange romantiske samtaler paa skype;-) hehe

  trondbond Sep 10, 2007 11:41 AM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Ecuador

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.