Existing Member?

Ut På Tur Aldri Sur Hola Amigos! Jajamensann.. Velkommen skal du være til min lille reiseside. Kjekt at du tok turen:-) Her vil du kunne lese om hvordan det står til med meg i Ecuador, samt se flotte bilder fra mitt fantastiske Nikon D40 kamera.

Nytt Buss-system

ECUADOR | Friday, 9 May 2008 | Views [586] | Comments [2]

Jajamensann, her i Ecuador liker de å overraske oss. Da jeg skulle på jobb mandag morgen, sto jeg tolmodig og ventet på bussen i gode 30 minutt. Det var ikke før det hadde gått 20 minutt at jeg begynte å ane ugler i mosen. For på denne vegen pleide det å komme busser hele tiden. Alt jeg hadde sett var universitets-bussen. Jeg bestemmer meg for å vende tilbake til Casa Alianza, her kunne Kristina fortelle meg at det ikke bare meg som hadde hatt problemer, men samtlige volontører. Så hva hadde skjedd??

Jo vi har fått nytt buss-system i byen:-) "METROVIA".. Sånn det har vore før er at me kunn har trengt å ta en buss til jobb. Nå må me derimot ta 2-3 busser. Greit for oss nordmenn som ikke akkuratt blir fattige av å ta buss her nede(25 cent), men for den vanlige ecuadorianer er dette mye penger, spessielt når utgiftene plutselig blir ganget med tre. En annenting er at disse 50 metroviabussene skal erstatte 1300 busser, altså mangler vi 1250 busser! Dette betyr sill i tønne! bussene er finere og de skal være tryggere. Men for å være helt ærlig så føles det ikke veldig trygt når man er 200 mann på en buss..Men jeg koser meg, det er en opplevelse i seg selv å se hvor mange det er mulig å få ombord på en buss.

Grunnet dette fantastiske buss-systemet(som sikkert også blir fantastisk om ett års tid) har de fleste ecuadorianere enten ikke kommet seg på jobb, eller kommet forsent på jobb.

Det var bare en liten buss-oppdatering. Jeg kunne forsåvidt også skrevet om andre bussopplevelser som væpnet ran o.l. Men det får vi ta en annen gang:-) 

Jeg vil også benytte annledningen til å takke Silje-volontør for innsatsen som engelsklærer. Hun har vært her siden September og gjort en imponerende innsats.

Takk

Comments

1

Ska di prøva å rensa lofta i Guayaquil nå kanskje?

  Bodil May 9, 2008 6:24 PM

2

Bussen min t jobb bruke 25 min
hjem så går det ca 10 min
Så eg pleie alltid å klaga om morningen...
men nå ska eg holda kjeft! :)

  Svenn-Børge May 31, 2008 2:17 AM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Ecuador

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.