Existing Member?

Ut På Tur Aldri Sur Hola Amigos! Jajamensann.. Velkommen skal du være til min lille reiseside. Kjekt at du tok turen:-) Her vil du kunne lese om hvordan det står til med meg i Ecuador, samt se flotte bilder fra mitt fantastiske Nikon D40 kamera.

Jungel, noche loca.....

ECUADOR | Monday, 10 December 2007 | Views [374] | Comments [3]

Hoisann!

Då er med jo piskade i desemberJ Det er jo kjekt.. Julegløgg og julemarsipan! Uhuuu.. Vett sje med deg, men eg skæ kosa meg.. Kansje isje med dei to tingå, men det går ann å kosa seg med så mye annet! For eksempel kan eg gå rondt vårt fantastiske juletre nede ved bassenget.. Jajamensann. Mye spennende har skjedd og er i vente her på huset i desember. Foreksempel var det "noche loca" på lørdag. Det var en dag til innsamling for creer-senterene her i byen. Eg var englemassør, noe som innebar at eg var utkledd som en engel samt gav massasje. Folk var noe skeptisk i starten, og var mer interressert i å ta bilde av nordmenn utkledd som engler. Kanskje noen til og med trodde vi var engler??hehe... Men det løsnet etterhvert. Fikk inn i nærheten av 40 dollars, noe som ikke er så aller verst, ettersom det var ecuadorianere i alle samfunnsklasser tilstede. Ellers hadde vi lagt en norsk bar hvor det ble solgt kaker, kaffe, saft o.l som vi nordmenn gjerne spiser, det var amerikansk auksjon, bruskassestabling, karaoke, div underholdning m.m. En veldig bra dag på casa aliansa.. Og hva skjedde foresten idag? Jadda jeg min kjære tvillingsøster ble 24 år! :-) Skal love deg at det ble feiret med storm her i ecuador! Hele vollontørgjengen har tilbringt dagen i sentrum av Guayaquil. Storveis det!

På fotballbanen går det også unna for tiden. Er for tiden cup, noe som innebærer at de forskjellige lagene i de forskjellige aldersgruppene spiller mot hverandre. Her skal eg love deg at det går unna. Hissige foreldre og hissige spillere skriker for full hals, og da er det ofte dommeren det går utover, som altså er meg. Eg har fått ein vanvitti respekt for dommere etter bare noen dager her nede. Men eg har fonne ut at det bare e ein ting som teller; man må være beinhard. Hvis ikke blir man slaktet. Jeg liker gjerne å dømme med solbriller, slik blir det ekstra vanskelig når jeg er usikker og redd:) hehe..Men jeg må si at jeg koser meg i rollen som dommer! Liker å få litt pes, gleden av å vise det gule og kansje til og med det røde korte kan være ganske stor. Utenom alt det seriøse er det også masse tull både på og utenfor banen. Alt går veldig mye lettere nå enn i starten. Det er noe vi alle fotballvollontører kjenner på. Ungene har fått mer tiltro til oss, altså våger de å ta mer kontakt med oss. Det gjør jobben veldig mye lettere og gøyere. Det er også da vi merker at det virkelig betyr noe for dem at vi er der, det er en herlig følelse:)

Eg kan videre fortella deg at eg var i Banos og Poyu i helgen før denne helgen. Ja det blir vell 30 november til 2 desember. Det var en fantstisk turJ De som reiste var Ragnhild, Ranveig, Silje, Maria, Emma, Knut og selvsagt sjefen sjøl! Vi reiste med buss natt til fredag til Banos, som er kjendt for sin levende vulkan, samt forskjellige fritidsaktiviteter. I Banos ble det rafting, kjøring av firhjuling(noe som viste seg å bli ganske interressant siden vi ikke visste hvor noe var, heller ikke oss selv) samt bading i varme kilder(litt i overkant varme dei kildene kan du sei, motte jobbe sykt med meg sjøl). Dagen etter (lørdag), bar det i veg til Poyu, som er amazonasjungelen. Her møter vi tarzan, eller guiden vår om du vil:) Han var en utrolig tøff type, oppvokst langt inni dypeste jungelen. Jeg var selv fasinert av tarzan, men ikke langt nær like begeistret som Knut, som til stadighet spurte om tarzan kunne klatre i trær og slenge seg mellom dem. Han fikk jo faktisk også oppleve å se tarzan klatre i trær. Jeg prøvte selv, men det var umulig, fatter ikke hvordan han fikk det til. Men klart er du jungelens konge så er du jungelens konge, alt er mulig:) Mens vi gikk rundt i svære astronomiske støvler, gikk han rundt barføtt, og koste seg med det.

Siden vi var i sekundærjungelen fikk vi ikke sett så mye tigre, slanger o.l. Var mest innsekt, trær, og blomster. Men det var deili nok det, vi hadde jo tarzan, som klatret i trær for oss og lagte masse dyrelyder. Høydepunktet var vell på slutten av den første dagen da vi badet under en nydeli foss. Det var fantastisk, følte eg var i ett eventyr kor eg var prinsen. Kvelden ble avsluttet med middag under tørre forhold, med torden, lyn og regn som underholdning. Vi fikk faktisk også selveste tarzan med på litt kortspill. Neste dag var det padling i kano. Her fekk me svar på kaffor det hette regnskog. Det regna så mye at me måtte avslutta padlingå litt tidligere enn tenkt, siden kanoane ble fyllt opp med vann. Det bar så til ett vakkert utskikkspunkt over jungelen(som ble litt ødlagt av mye tåke), før vi avsluttet med å besøke en indianerlandsby(som virket noe tillagt for turister). ALt i alt så var det hvertfall en fantastisk tur, fikk sett og oppleve masse. Neste som skal besøkes nå er primærjungelen:-)

Må foresten henvende meg til dere som blir frustrert av at eg skrive på både bokmål, nynorsk og dialekt. Til dere kan eg si at det egentig ikke er noen av delene, jeg liker å kalle det trondmål:-)

Ta vare på deg selv til neste gang da!

Guds Fred

Tags: Adventures

Comments

1

Kjære Trond!!
Her sitter jeg og hummrer og ler så ho mor lurer på hva jeg driver med. Men det var morsomt å lese din versjon av turen, det var en god tur med en god gjeng!! Må si at jeg savner dere altså!! Men noe som er veldig viktig, jeg har glemt å gratulere tvillingsøstra di med dagen... Det vil si, jeg har ikke glemt deg, men det var litt mye som skjedde den dagen jeg kom hjem, så jeg rakk ikke å henge så mye på nettet. Men kjære Trond, gratulerer så mye med 24års dagen!!!!!!!!!!! Håper du hadde en flott dag, og at du har blitt litt mer voksen nå...
By the way, syns mitt Canon 350D skal få litt av æren for bildene fra jungelturen....
Vi snakkes snart da, min kjære!!
Klem fra Emma.

  Emma på si Dec 12, 2007 11:21 PM

2

Hola kjere Emme:) Godt aa hore fra deg igjen! Du skal absolutt vite du er savnet her nede! Og ja eg maa nok innromme at du skal h en del av aeren(sorry skrive paa spansk tastatur) for bilden, faktisk en veldig stor del av aeren:)<br>Haaper du har det herlig hjemme, og at du finner julefreden!! Nos hablamos!<br>Juleklem fra casa.

  trondbond Dec 13, 2007 2:20 PM

3

Heisann Trond!
Lenge si nå...gjekk det greit med eksamen?
Vil bare gratulere deg med dagen på itteskudd, og ønske deg samtidig god jul;)

Og husk i mine auer e du ein engel både med og uten forkledning;)

Guds fred
Sven

  Sven Dec 25, 2007 2:51 AM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Ecuador

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.