Existing Member?

Ut På Tur Aldri Sur Hola Amigos! Jajamensann.. Velkommen skal du være til min lille reiseside. Kjekt at du tok turen:-) Her vil du kunne lese om hvordan det står til med meg i Ecuador, samt se flotte bilder fra mitt fantastiske Nikon D40 kamera.

Julaften nærmer seg...

ECUADOR | Monday, 26 November 2007 | Views [363] | Comments [6]

Ho ho ho! Jammensanten det nærme seg julaften med stormskritt. Det merkes her i ecuador. Snøen har begynt å legge seg i tynne lag langs gatene, bassenget har blitt en fin hockeybane, og julelysene tidobler den totale belysningen  i Guayaquil. Fotballbanen som det en gang ble spilt fotball på, har blitt en krigsarena, hvor snøballen er ditt eneste våpen. Her trener vi hver dag til VM i snøballkrig som skal holde til i Japan. Jajamensann, ecuador har virkelig fått merke klimaendringene på kroppen.. Fra spøk til alvor sier du? Hehe.. Ja eg kan spøke eg.. Nei, her i ecuador er klimaet ganske så behageligt, stabile 30 grader, på en varm dag har vi nok fort 35++.  Det er deili å tenke på, spessielt når dere hjemme sliter med haustkulda.. Litt frekt å glede seg over det kanskje, men jeg gjør det allikevellJ

Dagene flyr her nede, masse som skjer hver dag, det er rett og slett herligt! Spessielle ting som kan nevnes er foreksempel sist lørdag da vi hadde misjonsalliansencup(jeg la ut litt bilder fra den). Fotball er som sagt stort her nede, og det er ingen unntak blandt de ansatte i misjonsalliansen.  Hvert lag stilte med egne drakter, eget heiarop, egen maskot, osv. Vi stilt med lag fra Casa Alianza, både ett jente og ett guttelag. Tok nok litt lett på heiarop, maskotter osv. Her overkjørte de andre lagene oss totalt.  De tok helt av på åpningsshowet. Opplevelsen var en ganske annen når kampene startet. Det er som om en bryter ble skrudd på i hvert eneste ecuadorianske hode. De ble alle dønn seriøse, og du skulle lete lenge etter ett smil. Fotball er ingen lek her nede. Nesten en smule skremmende. Vi fikk oppleve dette allerede på vår første kamp. Vi har nettop scoret 1:0 målet, og snakker litt sammen med dommerer. Da plutselig uten at dommeren har blåst i gang spillet igjen, bestemmer det andre laget seg for å skyte ballen i mål. Dommeren annulere selvsagt målet. Da starte krangelen, 8 hissige ecuadorianer ryker i tottene på både oss og dommeren. Det blir 15 minutt med krangling, og det hele ender opp med at de går av banen for å surmule i protest. Dette kunne nok skjedd på en barneskole i norge også, hehe. Iallefall... Vi måtte jo bare akseptere målet.. 2 sekunder kommer 8 smilende ecuadorianere utpå banen.. Heldigvis seiret rettferdigheten og vi vant kampen 2-1. Totalt endte vi opp med å vinne hele turneringen! Vant samtlige kamper. Ekstra deili var det å knuse laget til Oddvar( utsending for misjonsalliansen) 5-1 i finalen. Han fikk høre det i ettertid, og får det fortsattJ.. Min gode mann Knut (vollontør) har fortalt at han har truffet noen av de ansatte ecuadorianerene, og selvsagt spurt de hvordan de gjorde det i cupen som en spøk. Han kunne fortelle at det var lite smil å hente tilbake fra den spøken.. hehe.. Konklusjon; Fotball er farlig seriøst her nede, på godt og vondt!

På kvelden(samme dag som fotballcupen) var noen av oss vollontører invitert til dåpsfest. Det var barna til Jeanett(som jeg har nevt tidligere alltid er på fotballbanen) som hadde blitt døpt samme dag. Dette er langt fra en vanlig dåpsfest i norge. Her snakker vi fest fest! Med altfor høy musikk, dansing, og snacks.  Vi ankom klokken altfortidli( halv 9). Da hadde ingen komt, men det var greit nok det, vi lekte med barna i bakgården av huset. Trivlig det. Folk begynte å komme i 11 tiden, og vi fikk endelig vrikket på de ivrige danseføttene våre. Meg og Knut eigte det dansegolvet, heilt til vi måtte gå klokken altfortidli(24:00) da kjetil(ny misjonær) kom for å hente oss. Ja må også nevne at meg å Knut blei med noen av gutta til en skole som låg like i nærheten. Her er det turnering hver lørdag. Kult å komme der å høre navnene våre bli ropt, siden mangen av gutta som var der også er med på fotballskolen( men det er også overraskende hvor mange andre som kan våre navn). Utroli god stemning her, masse folk i alle forskjellige aldre. Og vi lovte vi skulle returnere en annen lørdag, men da som spillereJ

 

Elles så er eg jo på fotballbanen, og der skjer masse rart. Foreksempel drepte jeg nesten en liten valp her om dagen. Ganske tragikomisk. Jeg skulle skyte ballen til en av gutta på sidelinjen, da plutselig den stakkars valpen kommer gående ut fra huset(som ligger rett på siden av banen). Du kan sikkert se for deg hva som skjer. En skrikende hund flyr ett par meter bakover, og i ryggen min har eg en drøss av ungdommer som roper ”Trond drepte hunden”..  Jeg stikker bort til huset for å sjekke at alt er ok med hunden like etterpå. Jeg blir da møtt av en sint husfar som sier hunden er død, og den skal eg betale for. Litt absurd å si at hunden er død når den står 2 meter fra han, noe jeg også prøvde å si. Men eg blei isje hørt..Hunden var død, og dermed basta. Jeg motte bare le, og si at han kunne glemme de pengene. Det er typisk at de prøver å utnytte situasjonen og kreve penger, spessielt når jeg attpåtil er hvit. Heldigvis har jeg ikke fått flere pengekrav i ettertid, og ryktene sier at hunde har det braJ Guttene har det selvsagt fortsatt veldi morsomt med dette, og immiterer stadig situasjonen når jeg ”drepte” hunden.. hehe..

Det er søndag, og jeg har planer om å slappe av med en kopp og to med kaffi og Harry Potter. Kan det bli bedre? Nei det kan faktisk ikke det..:)

Klem fra Ecuador

Tags: Adventures

Comments

1

Kjekt å lesa om alt du oppleve, glede meg te å besøka deg! Ha ei fine vega, å ver forsiktige me å skyda ballen på små valpar!!
Kos og klem

  Bodil Nov 26, 2007 10:12 AM

2

Tror isje Synnøve ska lesa ditt siste innlegg..hehe..Ohhhh store valpeKILLER!!! Ser ut som an har d ganske så bra. Har du funnet ut om d blir dyrt å importere den damå du snakkte om??? blir spennende å se, såg jaffal veldi flotte ud. Nei, får grave meg ned i totalrentabilitet,degkningsgrad,bidrag,selvkost...
snakkas

  Rune Nov 28, 2007 7:54 PM

3

Bodil:
Glede meg selvsagt masse til dokk kjeme på besøk:)
Skæ prøva å isje treffa mær valpar:)
Ha ei kjempeflotte helg hima
klem


Rune:
Hehe, ja best å isje sei det til synnøve. Nei det koste isje någen ting å ta hu med heim. Men eg trur eg bler buande her i ecuador.. liga greit å bare stifta familie her:)
Jajamensann, kos dg masse med totalrentabilitet o.l.
klem

  trondbond Nov 30, 2007 6:38 AM

4

Det er julestemning med håndball VM og jentene skuffer ikke. Gratulere med dagen fra oss alle på Sola.

  Anne Berit Dec 10, 2007 5:43 AM

5

Hellaisen Trond the killer!
Lo jammen godt av alle historianne dine her i Gjøas vei:) Hørres ud så du har de knall, å de e me veldigt gla for, sjøl om me absolutt sko hatt deg tebage i bergen!!
Åsså sko me jo egentligt ikkje inn her for å ble underhollt, men for å skriva;
GRATULERA MASSE ME DAGEN, GAMLING!!!

Bursdagsklemmer fra Guro, Svanhild og Møyfrid

  hildegunn-moyfrid Dec 10, 2007 7:07 AM

6

Møyfrid Guro og Svanhild:)
Hjartelig takk for den bursdagshilsenen. Kjekt å høyra at eg hvertfall e litt savna i Berge! E sikker på at dokk har det kanonbra i gjøasvei. Dokk e jo sje akuratt dei som ligge på latsiden sosialt! Savne dokk selvsagt masse her i ecuador også, det skal dere vite.

Kyss og klem

  trondbond Dec 12, 2007 5:56 AM

Add your comments

(If you have a travel question, get your Answers here)

In order to avoid spam on these blogs, please enter the code you see in the image. Comments identified as spam will be deleted.


 

 

Travel Answers about Ecuador

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.