Existing Member?

Op reis Hier lees je de reisavonturen van Freja, Art, Lars en Roos.

Lovina

INDONESIA | Saturday, 18 August 2007 | Views [1080] | Comments [2]

Rambutan resort

Rambutan resort

De afgelopen week hebben we vooral veel rondgetrokken en op afgelegen plekken gezeten. Nu zijn we in Lovina (noord Bali) en dat voelt als de bewoonde (lees toeristische) wereld. Nog steeds niet druk, maar veel restaurantjes, hotels e.d.

Het verblijf de afgelopen dagen in de Lumbung (oude graan- rijstschuur op palen), vlakbij Chandidasa, was erg leuk. We verbleven bij een stel, Tania en Lempot. Waarbij hij een echte Balinees is en zij half NL/DE en al 10 jaar in Bali. Ze hebben 3 kinderen en vormen met hun gezin, huis + lumbungs echt een onderdeel van het dorp daar. Wij tijdens ons verblijf ook.
Gegeten in warungs (piepkleine restaurantjes) en de ceremonies hielden niet op. Net zo als het varken trouwens dat, als onderdeel van een ceremonie, geroosterd zou gaan worden. Het was duidelijk dat het varken z'n einde voelde naderen, want hij bleef protesteren.

De Lumbung ligt aan de oceaan, aan een kiezelstrand en dat was te horen ook. Vooral 's nachts.
Het leek wel of het stormde, zo beukte de Indische oceaan continue op het strand. Samen met de vele honden, brommers, sprinkhanen, vroege vogels etc. zorgde dat wel voor een wat onrustige nachtrust.

De dag zelf hebben we ons rond laten rijden naar diverse bezienswaardgheden. Een dorp in de heuvels dat nog volgens de oorspronkelijk Balineese waarden & gebruiken leeft (bali aga). Een pasar (markt). Zie ook de foto's op de website. Mooi om te zien. En het was verder duidelijk
dat wij daar de bezienswaardigheid waren. Lars met z'n blonde haren is mooi en Roos moet het ook vaak ontgelden ('hiiii beautiful girl'). Verder nog langs Tirthigangga (waterpaleis) geweest en geëindigd op het 'white sandy beach' aka het witte zand strand. Een prachtige baai, met
inderdaad wit zand, aan de oceaan met vele simpele eettentjes. Tania zei dat we bij Maria Hildegard
moesten eten. Een vrouw van Flores die je met alle zorg zou behandelen als je Tania's naam noemde. En inderdaad. Heel leuk & aardig. De chauffeur ook mee aan tafel gevraagd. Anders hangt die ook maar zo rond te hangen, te wachten tot we klaar zijn. Lekkere gegrilde vis gegeten.
Maria was nog speciaal naar een andere warung gegaan om franse frietjes voor de kinderen te halen.
Heb haar ook nog super blij gemaakt met een 5 euro biljet. Geruild tegen een (voor haar) gunstig tarief. Ze sprong ongeveer over het strand van blijdschap.

Onze vaste Ubud chauffeur heeft ons de volgende dag van Chandidasa naar Lovina gereden. De toeristische route via Sidemen (prachtige uitzichten over rijstvelden) en Mt Batur en Lake Batur. Mooie, maar kronkelige route (tot 1400m hoogte). Iets te veel voor Lars, die nu niet zeeziek
maar autoziek werd. Maar goed. Mooi uitzicht en eind van de dag in Lovina aangekomen.
We hebben een mooi huis in Rambutan Hotel. Door Syl aangeraden. Twee ruime slaapkamers, woonkamer, 2 badkamers, groot terras, 'lounge hut' etc. Mooiste is het grote zwembad voor de deur, waar de kinderen de eerste volle Lovina dag van 9 tot 6 in rondgeplonst hebben.
Vandaag een auto (zonder chauffeur) geregeld om onszelf de komende dagen rond te rijden.

Tot de volgende update ...

Tags: On the Road

Comments

1

Nu we terug zijn uit Frankrijk alles gelezen en gezien.Ziet er fantastisch en erg leuk uit. Fijn om te lezen dat de kinderen het goed doen (behalve dan de zeereis). Waren ook blij met de trouwe en regelmatige telefoontjes. Geniet nog maar van deze geweldige omgeving en lekkere weer. Frankrijk en Nederland zijn redelijk tot slecht. Kusje voor Roos en Lars. Maken jullie een mooie tekening voor ons (een vis of een aap)?
Liefs,Opa en Oma

  Elly & Hans Aug 19, 2007 4:26 AM

2

Hoi<br>Ik kom er nu pas achter dat wij ook met jullie kunnen e-mailen. Bij deze. Het is leuk om de reis zo te volgen en de foto's zien er geweldig uit. <br>Hoi Lars en Roos.<br>Luuk en ik moeten morgen al weer naar school terwijl jullie in zee zwemmen. In italie hebben wij ook mooi weer gehad. En vooral veel gezwommen. Helaas is het morgen weer werken. Bah! Maar ik ga naar groep 5. En Luuk naar groep 4!<br><br><br>Groetjes van Sophie, Luuk, Lieke en Ysbrand

  Ysbrand, Lieke, Sophie en Luuk Aug 19, 2007 11:42 PM

About parklaan


Follow Me

Where I've been

Photo Galleries

My trip journals


See all my tags 


 

 

Travel Answers about Indonesia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.