Existing Member?

ååå vad långt borta Denna dagboken kommer vara om våran resa till malaysia och australien. den 22 november börjar resan med första stoppet kuala lumpur och malaysia.

Busschaufforer!

AUSTRALIA | Saturday, 28 January 2006 | Views [1013] | Comments [2]

jag har tankt pa detta ett par ganger nu medans vi har hoppat av och pa bussarna har i Australien som vilsna turister. Vi har varit de dar irriterande som inte har nagon aning om vilken buss vi ska ta och nar vi ska av, som tar fem minuter av busschaufforens tid nar han egentligen borde kort fran busshallplatsen for lange sen.

jag tycker inte alls om det hemma nar jag behover fraga busschaufforen nat(sjalvklart svarar busschafforen med ett mummel sa att jag maste fraga igen, vilket aldrig hjalper...) eller om jag hoppar pa bussen med en femtio lapp sa kanner jag mig lite skamsen och forvantar mig alltid en lite utskallning, eller en argsint blick. Hemma finns det sakert bara tre snalla busschafforer och de traffar man valdigt sallan pa.

Men har ar ALLA busschafforer snalla, jatte snalla, tok snalla, sa snalla att man nastan tror att man maste ge dem dricks eller nat. forsta gangen vi akte buss och traffade den forsta snalla busschaufforen trodde bade Ferran o jag att han var nog en av fa snalla busschafforer, men nastan buss vi hoppade pa var ocksa snall.

Idag till exempel akte vi till Bondi beach, nar vi klev pa bussen sa vi att vi ville dit och chauffren svarade att han stannade inte langt ifran stranden och att det skulle ta 30-35 minuter, den hallplatsen var den sista sa vi skulle inte missa den, jatte bra tankte vi! nar vi sen narmade oss sista stoppet och klart sag stranden framfor oss stannade busschafforen bussen och pekande och sa dar ar stranden, ta bara de dar trappstegen ner och ni ar dar! skulle nan busschauffor hemma ens komma ihag att tva vilsna turister satt pa bussen?? kanske... men de ar fa... men klart har vi dem ocksa. Samma hande nar vi var i brisbane och vi skulle ta bussen till ikea for att kopa godis... (mumma!) busschafforen saktade in lite pa motorvagen och pekade till oss att dar lag ikea. sen nar vi anlande till busshallsplatsen berattade han hur vi skulle ga och nar bussarna tillbaka gick! helt otroligt! Det ar bara sa att har ar alla snalla och hjalpsamma!

trodde inte att jag skulle skriva sa har mycket om Australiens busschaufforer men de ar varda det!! om jag kunde ge dem en dagens ros sa skulle jag ge dem det! jag hoppas bara att en dag kan busschafforerna hemma ocksa var sa glada och hjalpsamma!

Tags: On the Road

Comments

1

//En busschaufför, en busschaufför det är en man med glatt humör och han inget glatt humör så är han ingen busschaufför...// tänk att det finns snälla busschaufförer....

  mamma Jan 29, 2006 7:23 PM

2

Lilla vännen tack för det fina kortet.kramisar mamma& co

  mamma Jan 31, 2006 7:30 AM

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.