Existing Member?

ååå vad långt borta Denna dagboken kommer vara om våran resa till malaysia och australien. den 22 november börjar resan med första stoppet kuala lumpur och malaysia.

whitsundays, krombit och Fraser island

AUSTRALIA | Tuesday, 10 January 2006 | Views [767] | Comments [2]

hej igen alla glada bagarebarn!

lange sen jag satte mig ner och skrev, sa det ar val dags nu! sen sist sa har det hant en massa skojsigt! jag borjar fran borjan!

efter att vi lamnade trakiga townsville sa akte vi till Airlie beach, en ganska liten stad som inte har nagon strand fastan den heter beach... men den hade en fin lagun dar man kunde ligga under palmer eller bada lite granna! hit akte vi for att kunna se varldens finaste strand, Whitehaven beach. den ligger pa whitsunday island. for att kunna komma dit sa akte vi pa en dagstur med en segelbat som hette raggamuffin! vi valde den baten bara for att den hette raggamuffin. kaptenen pa baten hade precis kommit tillbaka fran att ha deltagit i seglar tavlingen mellan sydney o hobart han kom femma tror jag att han sa. rolig mustach hade han iallafall! batturen dit var harlig solen sken och havet gnistrade! framme vid whitehaven beach fick vi hoppa av segelbaten och in i en lite mindre bat som tog oss till on. sanden var sa fin och sa vit och havet sa blatt att det nastan gjorde ont i ogonen!! sanden fastnade overallt pa en eftersom den var sa fin och det var omojligt att fa bort den... inget dopp i havet blev det heller eftersom dessa dumma maneter som dodar en pa 30s... men vi njot pa land istallet!

nasta stopp var krombit boskapsfarm! vi akte 900km den dagen for att komma fram... pust... nar vi var alldeles ensamma pa en odslig liten vag sa kom varsta askvadret. blixtrar till hoger o vanster, laskigt varre men sa vackert.
pa farmen sa kunde vi rida pa en mekansik tjur, ova pa att piska och dansa limbo. det var skojigt, jag gjorde allt utom den dar tjuren, han var lite laskig...

dagen efter akte ferran med en bonde ut pa motorkross och samlade in getterna som vi sedan fick fanga in med lasso. ferran fick tva getter i ett kast... jag fick en, men jag fick en iallfall. sen skot vi lerduvor!! det var skojigt. rekylen var inte att leka med eeeh... ojojoj... de flygande lerduvorna var lite svara att skjuta sa bonde stallde upp en still at mig pa en stubbe, den traffade jag mitt i prick pa!! eller jag tror det var mitt i prick, duvan gick ju i tusenbitar... en duva blev det iallafall!! sen var det ferrans tur att skjuta och vet ni vad?? han traffade alla fem... nar de flog... och han som inte ar bra pa nan sport... han kanske har hittat sitt kall nu? tror att han var lika chockad som jag! sen bar det av fran farmen!

da kom vi hit till hervey bay, varan guid sa att det var ett skit hal och allt man gjorde har var att aka till fraser island. hon hade ratt, har finns det bara en massa pensionarer! men igar sa akte vi ut till fraser island for att aka pa en 4x4 biltur genom varldens storsta sand o! sandigt varre var det ma jag saga! allt var kanon forutom att ACns kondens kom i ett mindre vattenfall over mig under hela dagen... vi akte igenom skogar som hade trad som var en massa hundra ar gamla... tva och en halv meter breda stammar hade vissa... sen cruisade vi ner for en lang strand och sag colored sands, badade i en sjo, gick en promenad genom skogen och sist men inte minst flog runt i ett litet plan over on, det var sa sa sa coolt!!fraser island var verkligen fin!! skulle inte spendera mer an en dag dar dock! sag inga dingosar... kanske lika bra det, men hade hoppats pa att fa se en iallfall.

det var allt for denna gangen! nasta stopp blir mooloolaba for att halsa pa tim o nat igen och for att ga till australian zoo och halsa pa steve!!

Tags: The Great Outdoors

Comments

1

Hej lilla vännen!Tack för mailet.Återigen har ni så fina kort vi få titta på.Tur att lerduvan satt still :) I dag har vi ätit en kanon god o snygg hallonmoussetårta från coop extra bagaren.Var försiktiga. kramelikram mamma & familjen

  mamma Jan 11, 2006 7:41 AM

2

Hej Martina Det låter som du har hittat en bra karl som kan hantera ett gevär, nu är han välkommen till Kopparberg att dricka malt,rulla sig i myrstack,bada i bäckar,och sova under granar och visa sina nyfunna talang. mvh mika

  Familjen Harju Jan 21, 2006 4:06 AM

 

 

Travel Answers about Australia

Do you have a travel question? Ask other World Nomads.